Victor Ponta: ”Eu l-aș vota pe Mircea Diaconu. Avantajul de a nu fi într-un grup politic e foarte mare”

0
547

Președintele Pro România, Victor Ponta, duminică, la România TV că dintre ”cei patru candidați importanți” care s-au înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale – Dan Barna, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu și Klaus Iohannis – el l-ar vota pe Mircea Diaconu. Ponta a refuzat să spună dacă partidul său îl va susține pe Diaconu în absența unei consultări a conducerii partidului, dar a afirmat că acel candidat care nu ar fi ”prizonierul partidului” ar avea un avantaj față de competitori.

”Este un candidat altfel, sper să aibă succes. Dacă îl vom susține sau nu, nu pot spune singur. Vom discuta mâine. Vreau să văd și dacă ALDE  îl susține (…) Dintre cei patru candidați importanți, doi pe stânga, doi pe dreapta, eu l-aș vota pe Mircea Diaconu”, a spus Victor Ponta.

El a spus că este nevoie ca electoraul de stânga să nu fie excesiv divizat, dar a spus că Viorica Dăncilă nu reprezintă integral acest electorat. Ponta a estimat că deciziile privind un eventual candidat comun al ALDE și Pro România se vor lua în următoarele 72 de ore.

Ponta a mai estimat că în cursa de la prezidențiale candidatul care nu are apartenență politică va fi avantajat. ”Eu am vrut să avem un candidat care să nu fie prizonierul partidului. Avantajul de a nu fi într-un grup politic este foarte mare”, a mai spus liderul Pro România.

Actorul Mircea Diaconu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale și a cerut sprijin civic pentru strângerea celor 200.000 de semnături pentru o candidatură independentă. El s-a arătat deschis la discuții și cu partide politice pentru o eventuală susținerea, însă a spus nu are ce negocia cu acestea. ”Eu nu bat la nicio ușă, e ușa mea”, a spus Diaconu.

Surse politice au declarat pentru G4Media că Mircea Diaconu ar urma să fie susținut de viitoarea Alianță politică formată dintre Pro România și ALDE. 

Pentru a candida ca independent, Diaconu are potrivit legii nevoie de 200.000 de semnături, la fel ca în cazul candidatului partidelor. Independenții nu au dreptul la observatori în secțiile de vot.

Foto: Victor Ponta (Inquam Photos/ Liviu-Florin Albei)