UE și EU : Cum poți să afli ce partid reflectă cel mai bine opiniile tale pentru alegerile Europarlamentare?

0
1461

Cu ajutorul unei platforme online numită „UE și EU” (euandi2019.eu) care a fost recent lansată de către Centrul Robert Schuman al Institutului Universitar European din Florența, cetățenii Uniunii Europene pot să identifice care este partidul care corespunde cel mai bine cu preferințele sale,  în vederea alegerilor din 26 mai 2019 pentru Parlamentului European.

 

Disponibil în peste 20 de limbi, site-ul euandi2019.eu invită cetățenii să reacționeze la 22 de declarații politice care acoperă o gamă largă de probleme contemporane și valori din politica europeană. Rezultatele arată care partide se potrivesc cel mai bine cu preferințele utilizatorilor din România și din întreaga Europă.

 

La baza aplicatiei este o echipa formată din 122 de cercetători și experti în stiinte politice, aproximativ cinci din fiecare stat membru UE, care au analizat peste 250 de partide politice ce candidează la alegerile Europarlamentare. Aplicatia a fost dezvoltată pentru publicul larg de către cadre universitare care au plasat cu grijă partidele în funcție de pozițiile lor din manifeste și alte surse de încredere. Prin urmare, aplicatia este neutră din punct de vedere politic și nu favorizează niciun partid politic sau un grup de partide.

 

Considerate a avea un impact asupra procesului decizional al alegătorilor în săptămânile care precedă alegerile, aplicațiile pentru votare sunt un instrument eficient de sporire a participării politice și de sensibilizare a cetățenilor europeni cu privire la drepturile lor electorale.

 

euandi2019.eu este al doilea pilon al unui proiect dublu care vizează creșterea și îmbunătățirea participării politice a cetățenilor mobili din UE. Primul pilon, spaceu2019, este o bază de date interactivă multilingvistică a drepturilor electorale pentru alegerile pentru Parlamentul European, oferind informații despre modul în care europenii pot vota în țara lor de reședință sau de cetățenie.