Mirel Palada condamnat la muncă la Administrația Cimitirelor

0
60

Curtea de Apel București s-a pronunțat în cazul sociologului Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, care a fost condamnat definitiv la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, respectiv la 3 luni de muncă în folosul comunității. 

Mirel Palada a intrat în atenția autorităților după ce s-a urcat băut la volan și a refuzat să i se ia probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Nu este pentru prima dată când sociologul are problema cu legea. În anul 2021, Palada a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, după ce în timpul unei emisiuni difuzate pe B1 TV l-a agresat pe Mihai Goțiu, senator USR la vremea respectivă. La acel moment, acesta a fost obligat să îi achite lui Goțiu suma de 5.000 euro drept daune morale.

Dacă, într-un interval de 3 ani de la condamnarea definitivă și de la încheierea perioadei de supraveghere, persoana săvârșește o altă infracțiune, pedeapsa ar trebui să treacă la executare. Cu toate acestea, în cazul particular al recentei condamnări a sociologului, acesta nu va fi încarcerat întrucât infracțiunea a fost săvârșită anterior pronunțării sentinței definitive în dosarul privind agresiunea lui Mihai Goțiu. Pentru a-și îndeplini obligațiile, Palada va fi obligat să efectueze o perioadă de trei luni de muncă în folosul comunității fie la ADP Sector 2, fie la Administrația Cimitirelor, instituție care funcționează sub autoritatea Primăriei Capitalei.