MARA LIBERTINA- consiliera prefectului de Mureș

0
778

 

MARA, LIBERTINA

 

Un personaj feminin de factură liberală revine în atenția opiniei publice mureșene: MARA  CRISTINA  TOGĂNEL, fosta prefectă a județului Mureș. Celor care ați uitat, vă reamintesc faptul că, în luna iulie 2023, ca urmare a scandalului mediatic legat de Azilul groazei din Bărdești, din ordinul primului ministru Ciolacu, tandemul penelisto-pesedist Mara Togănel- Nicolae Florin Pălășan(viceprefect, fost polițist, omul baronului Gliga) a fost destituit. Deși nu ar fi vrut să dea ordinul decapitării, Ciolacu, sub presiunea informațiilor apărute în mass media națională a fost constrâns să dea ordinul. Și asta pentru că tandemul toxic PNL-PSD, deși cunoșteau ororile care se petreceau în Căsuța lui Min, nu au efectuat controale, ci din contră, au pactizat, pe șestache, cu torționarii.

De la data izbucnirii scandalului în care sunt implicați polițiști-Cosmin Ionuț Păpuc, Flavius Teodor Pascu și personal al DGASPC Mureș( Theodora Păcurar consilier superior al directoarei Elida Deak) și pînă în prezent, presa nu a mai venit cu nici o informație referitoare la mersul anchetei.

Întrucât fostul prefect este un personaj cheie al unui grup de interese despre care îmi este imposibil să nu vorbesc. Așa după cum știm, la vârsta de 44 de ani, Mara-sprijinită de PNL local  a fost numită în funcția de prefect de către Ludovic Orban, fostul premier  liberal al României. Ocuparea unei asemenea funcții de către o tânără  necăsătorită a avut la bază o carieră politică fulminantă. Astfel, la data numirii în funcție, Mara era prim vice-președinte al PNL Mureș, președintele Organizației Femeilor Liberale  Mureș  și consilier județean. Ascensiunea  ei este strâns legată de Ciprian Dobre- șeful PNL Mureș, căruia Mara i-a fost șefă de cabinet la Consiliul Județean în perioada 2013-2016. Și cum cei doi au o relație strânsă și de lungă durată, Cipri Dobre a tras sforile politice astfel încât tovarășa lui de joacă, în loc să fie ejectată din sistem și anchetată, a devenit peste noapte  șefăde cabinet, într-o instituție transformată, după modelul primăriei, în sediu profesional privat!

 

Ei bine, conform ultimei sale declarații de avere(ianuarie 2024) această șefă a realizat în 2023 venituri salariale din activitatea de prefect  de 135.000 lei și 5556 lei din activitatea de membru provizoriu al Consiliului de Administrație a Canalelor Navigabile SA Constanța. Bănet nu glumă, doar într-un an, în condițiile în care marile ei realizării în 3 ani de mandat se concretizează  în două activități principale: înțeparea populației cu seruri experimentale și contribuția la rezolvarea  problemei refugiaților ucrainieni… activități care au presupus manevrarea unor fonduri publice uriașe în favoarea coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR.

Ceea ce însă nu ne spune libertina Mara este că, profitând de prerogativele funcției și a relațiilor din sistem, anul trecut  și-a angajat mama pensionară în cadrul A.P.I.A Mureș. Un post călduț care, pe lângî o remunerație corespunzătoare oferă și avantaje „extra”, printre care acordarea de fonduri către marii fermieri înregimenați politic. Și ca să vedeți cum se joacă ăștia la ruletă, vă dau mo informație de ultimă oră în calitate de angajată a A.P.I.A, sub lozinca penelistă „Pentru noi înșine dar… totul la secret!”, interpusa  Maria Togănel a ciștigat contractul de servicii (n.a:constând în activități de fotocopiere, pregătire a documentelor și alte activități specializate de secretariat) publicat de A.P.I.A. Mureș pe site-ul SEAP(06.03.2023) în valoare de 31.000 lei!

Bani pe care  tandemul de succes Togănel-Dobre îi vor investi, mai mult ca sigur, în campania electorală care bate la ușă…

 

                                                        Liliana-Delia Morariu