Mafia PSD-PNL sub inaltul patronaj al Baronesei GLIGA sefa PSD Mureș apropiata lui Ciolacu

0
4416

„UN PRIMAR ALĂTURI DE DUMNEAVOASTRĂ!”ȘI … UN TUN IMOBILIAR MARCA
PSD-PNL LA U.A.T: RÂSTOLIȚA

Sub sloganul politic „Un primar alături de dumneavoastră „ astăzi vi-l prezentăm pe LIRCĂ MARIUS IOAN, primarul comunei Răstolița. Aflat sub aripa protectoare a PSD-istei Dumitrița Gliga(presedinte PSD-Mures), traseistul politic și omulețul insignifiant a ajuns în această funcție la al treilea mandat într-o localitate transilvană lăsată de izbeliște și la voia sorții: Răstolița.


Întocmai ca și a alte sate situate pe Valea Mureșului, comuna pare un ținut uitat de timp, o localitate care în ciuda aurului verde pe care îl posedă, a ajuns să fie înecată în mizerie și nepăsare umană…și asta pentru că interesele au căzut în mîna unui grup restrins de persoane al căror unic țel este alimentarea intereselor grupărilor infracționale care au falimentat România: PSD-PNL-UDMR.
Joi, 8 februarie a.c.a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local, cu 7 puncte principale pe ordinea de zi. Deși a afirmat că primăria „dispune de mijloacele tehnice de înregistrare audio-video”,primarul nu părea deranjat de faptul că sculele erau în pod și ședința nu era înregistrată.


Din contră, această latură convine edilului și acoliților săi în contextul ascunderii marilor și gravelor probleme ale comunității pe care o păstorește de peste 15 ani alături de oamenii sistemului.
În contextul neînregistrării s-a desfășurat întreaga ședință de consiliu. După epuizarea celor șapte puncte ale ordinei de zi( pentru care majoritatea consilierilor prezenți au votat favorabil), s-a întîmplat un lucru socant: cu de la sine putere vătaful Lircă a solicitat suplimentarea ordinei de zi cu alte trei puncte; printre acestea primul și cel mai tare a fost alegerea unui vice-primar, fără înștiințarea și consultarea prealabilă a consilierilor celorlalte formațiuni politice care aveau dreptul să își propună propriul candidat. Sfidând legea în interes personal dar și pentru a-și întări poziția, autocratul Lircă Marius l-a numit ca vice-primar pe pesedist-ul Simineț Mihai Dănuț.
Și pentru ca ilegalitatea să fie înveșmântată în mister, înainte de supunerea la vot a numirii, o voce din fundul sălii a șoptit celor prezenți că pentru legalitate „votul trebuie să fie secret, cu bilete”.
Vocea aparținea unui personaj pe care Lircă l-a prezentat ulterior ca fiind „consilierul său personal” Este vorba de domnul Sava Mihai, fostul șef al DGIPI Mureș; soțul șefei Direcției Județene de Evidență a Populației, Codruța Sava(n.a.: unde lucrează și Ramona Togănel, verișoara fostei prefecte PNL- Mara Toganel, actuala consiliera a Prefectului Ciprian Dobre), Sava Mihai a fost adus la ședință pentru a impresiona auditoriul, acesta asisând la întreaga mascaradă a alegerii lui Simineț pe baza bilețelor atent pregătite și care conțineau numele acestuia. Așa că, la finalul spectacolului, cu crucea în mână, Mihai Dănuț Simineț poreclit Șobolanul, a depus jurământul la investirea în funcție.
Imediat după depunerea jurământului am aflat că, de cînd a devenit mare edil, Lircă a refuzat să elibereze consilierilor legitimații care să le ateste calitatea. „Credeți-mă, sunt la al doilea mandat și după opt ani primarul refuză să ne elibereze legitimațiile!”a declarat la un moment dat unul dintre consilierii prezenți. „Uitați, caz concret: Lircă nu suflă o vorbă de datoriile primăriei. Să nu mai vorbim de situația proceselor scoaterii la licitație și a vînzării prin cedarea creanței primăriei în executarea silită a unui teren de 28.060 metri pătrați( CF 50223) aflat în proprietatea UAT Răstolița, mentionam ca un consilier local PNL Oltean Liviu(un apropiat al Prefectului si presedinetelui PNL Mures Ciprian Dobre si a consilierei acestuia, fosta Prefecta Mara Toganel) este direct interesat deoarece imobilul pe care il detine in suprafata de 208mp(Locuinta de serviciu) este inscris in CF 50223-C1(B5 -Intabulare, drept de PROPRIETARE, dobandit prin
Conventie, cota actuala 1/1, cota initiala 1/1). Deși am solicitat în mai multe rânduri, primarul refuză să ne pună la dispoziție copia contractului păgubos încheiat cu SC ASTOR COM SRL în 2014 și ține totul la secret. Niciunul dintre noi nu a văzut contractul și fiindcă nu ne eliberează legitimațiile, nu putem avea acces la dosarele care se află pe rolul instanțelor de judecată!”


În fața presiunii publice a solicitantului, Lircă Marius a fost silit să dea un pas înapoi și să-i prezinte consilierului o copie a contractului, informîndu-l doar verbal despre situația proceselor aflate pe rolul instanțelor. Cert este faptul că, fără hotărîre de consiliu și fără viza compartimentului economic și juridic, Lircă Marius a semnat cu de la sine putere în 2014 un contract păgubos pentru primărie. Este vorba de cel încheiat cu SC ASTOR COM SRL pentru amenajarea de parcuri centru cu pavaj și asfalt în valoare de 216.869,11 lei + 52.048,59 lei TVA.