Inovație IKEA. Mobilier ce încarcă wireless telefonul mobil

0
815

Suedezii de la IKEA au lansat o gamă de produse inovative, precum noptiere sau lămpi, care au încorporate dispozitive pentru încărcarea wireless pentru telefoane și tablete. Acestea vor fi disponibile în America de Nord și Europa, inclusiv în România, începând din luna aprilie anul acesta. Primele produse din colecția pentru încărcare wireless au fost prezentate în cadrul Mobile World Congress.

Designerii de la IKEA au găsit astfel o soluție de transformare a noptierelor, lămpilor și birourilor în hot-spot-uri de încărcare. Colecția pentru încărcare wireless face parte din Home Smart, o „nouă direcție în dezvoltarea gamei prin care IKEA își propune să găsească soluții inovatoare pentru o viață mai bună acasă”.

Reprezentanții IKEA susțin că această colecție folosește o tehnologie nouă, accesibilă și răspunde nevoii consumatorilor de a avea acces la soluții de încărcare mai flexibile acasă sau la locul de muncă. „Din cercetări și vizitele pe care le-am făcut în casele consumatorilor am aflat că oamenilor nu le plac cablurile încurcate prin casă. Se tem să nu piardă încărcătoarele și să rămână fără baterie. Noua noastră soluție, care integrează încărcătoarele wireless în piesele de mobilier, face încărcarea telefoanelor și tabletelor mai simplă”, a afirmat Jeanette Skjelmose, business area manager Lighting and Wireless Charging.

Noua tehnologie folosește standardul global de certificare Qi, ceea ce înseamnă că produsele IKEA primesc o certificare din partea unei terțe părți, pentru încărcarea wireless. Astfel, colecția de produse transformă noptierele, lămpile și birourile în spații de încărcare pentru tablete și telefoane.

Printre cei care au lucrat la această colecție IKEA se numără și David Wahl, un cunoscut designer de produs suedez. „Am creat aceste soluții inteligente de încărcare wireless pentru că ne dorim să nu mai vedem cabluri peste tot. Puteți să încărcați mai multe produse în același timp și totuși să aveți o casă frumoasă, fără fire. În plus, ne-am dorit ca produsele să se adapteze în orice spațiu și să fie ușor de folosit. Rezultatul este un suport de încărcare cu design simplu, pe care îl poți adapta în camere diferite și pentru produse diferite de mobilier”, după cum a explicat David Wahl.

sursa: greatnews.ro