Dispare certificatul verde? Tribunalul București a luat decizia

0
174

Tribunalul București a anulat toate dispozițiile din Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 61/02.10.2021 legate de accesul la diverse evenimente pe baza certificatului verde sau test negativ COVID-19. Anumite interdicții încalcă drepturile omului, dar și Constituția României.

Decizia luată de către Tribunalul de la București a fost făcută publică marți seara, în emisiunea prezentată de Mihai Gâdea, Sinteza Zilei. Moderatorul a precizat faptul că „Toate interdicțiile prevăzute în alineatele descrise în pronunțare se mențin, cu mențiunea că se elimină sintagma prin care se interzicea persoanelor nevaccinate/ netrecute prin boală accesul la anumite activități”.

O parte din interdicțiile din Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 61/02.10.2021 impuneau condiției de a fi sănătos pentru participarea la anumite evenimente, ceea ce încalcă flagrant Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Constituția României, anunță evz.ro.

Sentința Tribunalului București cu privire la certificatul verde

”Respinge cererea de intervenție forțată formulată de reclamant în contradictoriu cu intervenientul forțat Avocatul Poporului, ca inadmisibilă. Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei Instituția Prefecturii Municipiului București, ca neîntemeiată. Respinge excepția de inadmisibilitate a capetelor 5 și 6, ca neîntemeiată. Respinge excepția lipsei de interes, ca neîntemeiată. Admite în parte acțiunea formulată și precizată de reclamant. Anulează în parte art. 4, art. 5 al. 2, art. 6, art. 7 al. 1 și 2 și art. 9 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.