Spunea Mihai Eminescu „Cine vrea să afle adevărul, să se întoarcă spre trecut”. Nimic mai adevărat, nimic mai actual. Caragiale şi Eminescu şi-au greşit secolul. Brătienii erau mici copii faţă de actualii noştri politicieni. Din păcate, la noi avem parte, în presa care a mai rămas, de-alde Dinu Păturică, oameni “eftini”, care au evoluat de la “şantajul şi etajul”, la „plicul ori contractul”. Exemple sunt cu duiumul, îi vedem zi de zi cum se teleportează de pe un post de televiziune pe altul. Cum poţi să faci pe jurnalistul moralist după ce ai avut contractede peste 20 de milioane de euro cu unul dintre serviciile secrete? Cât tupeu să ai să mai vorbeşti despre alţii, când tu ai jumătate de normă la respectivul serviciu secret? Dar la noi merge… Şi astfel de oameni sunt formatori de opinie. Din acest motiv, plus altele, nu veţi auzi niciodată următoarele:
- Băsescu îl propune pe naşul lui Ponta, fost politician de frunte al PSD, la conducerea Serviciului Român de Informaţii (George Maior). Ponta face o plecăciune adâncă şi o blagosloveşte pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA.
- Băsescu şi Ponta semnează celebrul pact de coabitare. Care a fost respectat în integralitatea sa, certurile dintre cei doi fiind de ochii votanţilor şi ai colegilor din coaliţiile politice aferente fiecăruia dintre protagonişti.
- Ruşii de la Mechel pun mâna pe tot ce înseamnă industrie metalurgică. Ce-i drept, startul l-a dat Adrian Năstase în 2002, când a permis grupului rusesc Mechel să preia un combinat strategic, cel de la Târgovişte, pe nimic. Bomboana pe colivă a pus-o Băsescu, prin celebrul scandal ALRO Slatina, când a făcut intervenţii pentru ca ruşii să beneficieze de energie electrică la preţ de dumping. Scandal din care nu putea lipsi Elena Udrea. Cinci uzine, odată competitive pe plan mondial, au fost ulterior distruse intenţionat. Dealtfel afacerile marilor corporaţii ruseşti au avut o susţinere făţişă şi grosieră din partea fostului preşedinte Băsescu.
- Despre flotă, parcă nici nu mai merită să vorbim… Este suficient să menţionăm că în 1989 România deţinea a treia flotă de pescadoare din lume. Şi asta o spune unul care a văzut cu ochii lui cum arăta o brichetă de merluciu descărcată de pe Polaris IX în portul Luanda, Angola, acolo unde se schimbau echipajele. 1 dolar vaporul…. Practic o fabrică plutitoare… Şi mai are tupeul marinarul-şef al ţării să susţină că a făcut ţării un serviciu. Oare cum puteai să fii şeful reprezentanţei de la Anvers fără să ai grade pe umăr?
- Tăinuirea şi secretizarea anumitor prevederi din contractele cu OMV; firmele agreate de Tăriceanu în ultima zi de mandat ca şi prim-ministru referitoare la exploatarea zăcămintelor din subsolul Mării Negre, partea continentală ce ţine de România; jocul de-a alba-neagra cu Roşia Montană, doar-doar or sări canadienii la zar; gazele de şist; contractul cu firma americană Bechtel, pentru celebra Autostradă Transilvania, contract pe care procurorii DNA îl caută şi la ora actuală, şi multe altele. Şi legat de Bechtel… Apare din nou legătura cu dottore Ponta şi casa de avocatură Şova, însă marii noştri jurnalişti formatori de opinie uită de încrengătura aceasta…
- S-au recuperat sau nu banii ciordiţi de la Bancorex, prin taxa abuzivă întrodusă în preţul pe care toţi românii îl plătesc pentru carburanţi la pompă?
- Sau recuperat, sau nu, banii pe care Statul Român îi avea de luat de la diverse state arabe şi din vânzarea exploatărilor cumpărate înainte de 1989 în Africa (terenuri petrolifere, mine de diamante, exporturi de armament, etc).
- Ce s-a ales din capitalul financiar şi imobiliar deţinut de organizaţiile de meşteşugari, mânărit de Ion Iliescu cu ajutorul lui Petre Roman încă din 1990?
- Câţi revoluţionari există pe hârtie în România şi ce capital este măcinat de la buget, anual, pentru îndestularea acestora?
- Poate cel mai mare jaf este cu siguranţă cel imobiliar. Moştenitori inventaţi peste noapte, drepturi cumpărate la preţuri de nimic de la persoane disperate de indiferenţa justiţiei, miliarde de euro acordate drept despăgubiri. Ţara tuturor posibilităţilor… materiale.
Vă aşteptăm să ne completaţi cu expunerea altor furtişaguri măreţe, lista fiind clar deschisă.
de Gusti Constantin