ALEXANDRU FĂRCAŞ VOICE COMPETITION va avea loc între 22 şi 24 Martie la Cluj-Napoca, iar termenul limita pentru inscrieri este 14 februarie

0
632

 

ALEXANDRU FĂRCAŞ VOICE COMPETITION  – primul concurs naţional de canto care se adresează exclusiv tinerilor artişti lirici încadraţi în instituţii de de învăţâmânt superior de profil din ţară se va desfăşura între 22 şi 24 Martie la Cluj-Napoca şi va avea în juriu nume de prestigiu ale liricii naţionale, printre care se numără soprana Adela Zaharia, baritonul Adrian Mărcan şi regizorul  Kürthy András. Evenimentul va fi încununat de un Concert de Gală al Laureaţilor ce va avea loc pe 24 Martie, ora 18.30 la Auditorium Maximum și va fi susținut de Orchestra Filarmonicii Transilvania Cluj Napoca la pupitrul căreia se vor afla  Gheorghe Victor Dumănescu și Adrian Morar.

 

Lect. univ. dr. Geani Brad, Directorul General al Alexandru Fărcaș Voice Competition și Președintele Asociației Culturale Alexandru Fărcaș detaliază: “concursul se adresează studenţilor şi masteranzilor încadraţi în învăţământul superior muzical, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani. Evenimentul este conceput pentru a oferi tinerilor oportunitatea unui nivel competiţional ridicat, în care să îşi demonstreze abilitățile și să strălucească în faţa unor profesionişti din domeniu. Am ales nume de marcă în juriu şi tocmai pentru a acorda credit participanţilor, lăsăm la alegerea concurentului repertoriul de concurs.

 

 

Structura concursului cuprinde o etapă eliminatorie ce are la bază o arie înregistrată de fiecare participant şi o etapă propriu-zisă de competiţie, în care concurenţii vor interpreta live două arii de opera/operetă şi un lied românesc, în faţa juriului ce îi include pe: Adela Zaharia, Ramona Eremia Coman, Kürthy András, Andreas Massow, Adrian Morar şi Adrian Mărcan.

 

Termenul limită pentru înscriere în concurs este 14 februarie.

Premiile în număr de 12 sunt cuprinse între 300 și 2000 de euro.

Evenimentul se derulează în parteneriat cu Academia Naţională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca și Primăria Cluj Napoca. Detalii suplimentare sunt disponibile pe acaf.ro