Al XVI-lea Congres al Frontului național – Pentru un nou front

0
5102

La Congresul Frontului Național francez, care a avut loc în orașul Lille, Marine Le Pen a fost realeasă ca lider fără a avea nici un contracandidat.

Marine Le Pen a propus schimbarea denumirii partidului în  „Rassemblement National” sau în  „National Rally„, ambele denumiri însemnând în franceză Adunarea națională.

Marine Le Pen și-a motivat această propunere, arătând că vechea denumire este ca o barieră psihologică pentru alegătorii care o asociază cu o mișcare extremistă și nedemocratică.

Doamna Le Pen având în vedere alegerile europene de anul viitor, i-a rugat pe membrii partidului să voteze în următoarele săptămâni schimbarea numelui.

Nu suntem anti-europeni, ne opunem unei Uniunii Europene federale și suntem pentru o uniune de state naționale, în care  valorile, tradițiile, limbajul și identitatea națională franceză să fie respectate.

Imigrația fie ea legală sau ilegală nu mai este viabilă pentru noi , francezii. Banii francezilor trebuie să se întoarcă sub formă de servicii mai întâi la francezi.

În prezent partidul nostru a evoluat de la un grup de protest care era la început într-un partid de opoziție și următorul pas este guvernarea”, a mai spus doamna Le Pen de la tribuna Congresului.