Acasă Blog

Pe cine are Piedone la Curtea de Conturi?

Oare cine se spovedește la starețul Nectarie de la Sihăstria Putnei și are legături cu domnul Cristian Popescu Piedone?

Menționăm că persoana respectivă lucrează într-o poziție de conducere la Curtea de Conturi a României!

Să se știe că se știe!

De câte MANDATE are nevoie Nicușor Dan ca să refacă Cișmigiul?

Cel mai frumos parc din București a ajuns o adevărată pârloagă în patru ani !

Nicușor Dan reabilitează Parcul Cișmigiu „cu țârâita”. Azi anunță că a refăcut o alee, după ce acum un an se lăuda că a refăcut un pod. Rezultatul? Locația arată în continuare ca o pârloagă, cu alei sparte, bănci rupte și coșuri de gunoi distruse. Imaginile vorbesc de la sine!

Primarul general al Capitalei nu a reușit în cei aproape patru ani de mandat să refacă cel mai frumos parc din Capitală.

Cișmigiul a rămas în continuare un adevărat maidan. Superba grădină din centrul Bucureștiului se prezintă lamentabil din mai multe puncte de vedere:

  • aleile sunt în continuare sparte;
  • iarba este netunsă în multe locuri;
  • mobilierul urban, precum coșurile de gunoi, sunt deplorabile;
  • în parc se găsesc construcții vandalizate.
  • nu exista personal de pază;
  • În schimb, Nicușor Dan a anunțat recent, cu surle și trâmbițe, ce a realizat în Cișmigiu.

    Cine administrează Parcul Cișmigiu

    „Astăzi am început reabilitarea aleilor din Parcul Cișmigiu. Lucrăm pe porţiuni – pe măsură ce terminăm o bucată, ne mutăm la următoarea şi tot aşa mai departe. Sunt multe lucruri pe care le-am făcut în Cişmigiu – am reparat Podul Mare, cuvele celor două lacuri, locurile de joacă, ţarcurile pentru câini”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook, la începutul lunii aprilie.

    Imaginile surprinse în aceste zile în Cișmigiu îl contrazic pe edil.

    Practic, în patru ani de mandat, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), condusă de Corina Bega, a intervenit cu „țârâita” pentru reabilitarea locației, dar suntem curioşi cu ce costuri.

    Cea mai veche grădină din București

    Parcul se află în proprietatea Primăriei Capitalei și este administrat de ALPAB, o instituție publică de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București

Situată în centrul orașului București, cea mai veche grădină din oraș se întinde pe o suprafață de 17 hectare. Parcul a fost înscris pe lista monumentelor istorice și a fost organizat în stilul parcurilor engleze: are mai multe intrări, două dintre acestea fiind situate înspre Bulevardul Regina Elisabeta, două spre Bulevardul Schitu Măgureanu și una spre strada Știrbei Vodă.

Inaugurat în anul 1854, parcul are o poveste care începe mult mai devreme, încă din anul 1780. Atunci, Alexandru Ipsilanti, domnul Țării Românești de la acea vreme, i-a cerut ”Marelui Cișmigiu”, șeful lucrărilor de cișmele ale orașului, să construiască două cișmele în această zonă.

Mirel Palada condamnat la muncă la Administrația Cimitirelor

Curtea de Apel București s-a pronunțat în cazul sociologului Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, care a fost condamnat definitiv la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, respectiv la 3 luni de muncă în folosul comunității. 

Mirel Palada a intrat în atenția autorităților după ce s-a urcat băut la volan și a refuzat să i se ia probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Nu este pentru prima dată când sociologul are problema cu legea. În anul 2021, Palada a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, după ce în timpul unei emisiuni difuzate pe B1 TV l-a agresat pe Mihai Goțiu, senator USR la vremea respectivă. La acel moment, acesta a fost obligat să îi achite lui Goțiu suma de 5.000 euro drept daune morale.

Dacă, într-un interval de 3 ani de la condamnarea definitivă și de la încheierea perioadei de supraveghere, persoana săvârșește o altă infracțiune, pedeapsa ar trebui să treacă la executare. Cu toate acestea, în cazul particular al recentei condamnări a sociologului, acesta nu va fi încarcerat întrucât infracțiunea a fost săvârșită anterior pronunțării sentinței definitive în dosarul privind agresiunea lui Mihai Goțiu. Pentru a-și îndeplini obligațiile, Palada va fi obligat să efectueze o perioadă de trei luni de muncă în folosul comunității fie la ADP Sector 2, fie la Administrația Cimitirelor, instituție care funcționează sub autoritatea Primăriei Capitalei.

Poliția locală sector 2- umilință și batjocură …AȘA SĂ VĂ AJUTE DUMNEZEU

Politia Locala Sector 2 – umilinta si batjocura la adresa salariatilor
Domnul “milițian” Anghelus Adrian si Domnul Toma Adrian, noul director  pe care  l-a investit actuala conducere umilesc personalul administrativ de curatenie, care este obligat sa se descalte la intrarea in birourile personale că doar și au luat oameni “pe persoana fizică” sclavi care sa ii slujeasca.
Domnul Director nu sunteti capabil sa achizitionati mopuri diferite, pentru  curatenia birourilor  si a toaletelor?
se utilizeaza aceleasi mopuri, dar impuneti personalului, femei de altfel, sa se descalte la intrarea in birou?.
Sunteti pe proprietatea dvs? (noi stim că aveți comportament asemănător cu principiile dumneavoastră de CAIMACAN al Politiei Locale Sector 2.
Poliția Locală Sectir 2 când am lecturat legea ultima data era o  institutie publica, nu proprietatea dvs, iar personalul, chiar si de executie trebuie respectat. Domnul Toma, dintr-un umil sofer al Domnului Ontanu, fara studii  si fara educatie, va permiteti cam mult.
Inca o dovada a modului in care conducerea Politiei Locale sector 2 discrimineaza  femeile si  incalca principiul egalitatii intre femei si barbati.
 Asteptam institutiile cu atributii in domeniu si ONG-urile sa reactioneze!!!
DOMNILOR LAȚUL SE STRÂNGE, ESTE FOARTE APROAPE NU UITAȚI “ pe scara care urcați, pe acolo ve-ți coborâ”
TIC TAC TIC TAC TIC TAC

În speranța că va fi reales primar al sectorului 2….să sperăm ca NU, Radu Mihaiu …

Conducerea Politiei Locale Sector 2, la ordinul Primarului Radu Mihaiu, a dispus politistilor locali, in cursul zile  de luni, dupa sedinta de comanda saptamanala de la Primaria Sector 2,  sa lase in pace Asociatiile de proprietari, agentii economici si cetatenii Sectorului 2, sa nu aplice amenzi, indiferent de constatari, pentru a nu supara comunitatea pe perioada campaniei electorale.
Domnule Primar, Politia Locala este o institutie neutra, fara implicare politica si in slujba cetateanului, nu un instrument al primariei, care  imparte afisele electorale pentru intalnirile din sector.

Să cunoaștem candidații la primăria Corbeanca

Având în vedere că mai sunt 3 săptămâni până la alegerile din iunie, dorim să prezentăm candidații la primăria unei comună extrem de importante aflată la doi pași de capitală, după cum urmează:

  • Adrian Hojda din partea formațiunii AUR
  • Ștefan Apăteanu din partea USR
  • Nicu Alexe din partea alianței PSD-PNL

Având în vedere că această comună este într-o continuă dezvoltare, se pare că infrastructura acesteia lasă de dorit, motiv pentru care este necesară o schimbare pentru a ridica această localitate la standardele pe care le merită.

Analizând candidații înscriși în cursă, observăm că Ștefan Apăteanu a militat alături de Asociația Civică Activ Corbeanca, însă fără mari rezultate. În speranța de a strânge în jurul dumnealui mai mulți simpatizanți, a încercat anumite demersuri privind calitatea mediului și a curățeniei, însă cu rezultate minore.

Având în vedere dezordinea și măsurile luate în ultima vreme de conducerea centrală a AUR la nivelul sectoarelor 2, 1 și 6, iată că și la Corbeanca s-a stabilit un candidat, în persoana lui Adrian Hojda care a fost în trecut viceprimar al comunei Corbeanca, dar fără rezultate notabile în cariera profesională.

Însă cum omul sfințește locul, iată că avem un candidat surpriză pentru funcția de primar pentru Corbeanca, în persoana domnului Nicu Alexe. Este actualul președinte al organizației PSD Corbeanca, președintele Fundației Activități de Ajutor Social, preot și antreprenor. Un om extrem de apreciat de comunitatea locală, care ani la rândul (mai bine de 10 ani) a condus o Parohie unde a lăsat ceva în urma sa. Este considerat de oamenii comunei ca fiind un bun administrator, un om dedicat comunității din care face parte, un om care nu face promisiuni electorale de campanie și dorește să dezvolte Corbeanca, întrucât până în prezent comunitatea nu a avut noroc de un bun gospodar. Totodată, acesta își propune să construiască creșe, grădinițe, after-school în funcție de nevoile comunității și să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze electrice necesare transportului elevilor din localitate.

Lăsăm locuitorii frumoasei comune Corbeanca să aprecieze oamenii care merită votul lor pe data de 9 iunie 2024.

 

Șoferii prinși conducând băuți sau drogați pot rămâne fără permis timp de zece ani

 

 

Parlamentul a adoptat marți proiectul de lege care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto.

„Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a explicat marți senatorul Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului legislativ.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan. Iniţiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaţilor, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi pentru’”, a anunțat el. Camera Deputaților era camera decizională pentru acest proiect de lege, care a fost aprobat în decembrie anul trecut de Senat.

Proiectul a fost depus în luna septembrie a anului trecut în parlament.

„După #LegeaAnastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, a mai transmis miercuri senatorul PSD.

Legea va merge acum la promulgare la președintele Iohannis. Ea poate fi consultată integral pe site-ul Camerei Deputaților .

Caracatița lui Nicușor Dan din Primăria Capitalei

Caracatița din jurul primarului general al Capitalei s-a întins din ce în ce mai mult în administrația publică și ajunge la zeci oameni de încredere care se bucură de locuri călduțe pe funcții publice bine garnisite. Surse din Primăria Capitalei ne-au ajutat să surprindem rețeaua formată de oameni loiali ai lui Nicușor Dan, construită cu migală în cei patru ani de mandat. Mulți dintre ei au fost aduși în primărie pe filiera „mentorului” său Ludovic Orban.

Potrivit surselor noastre, caracatița s-ar fi construit după teoria șirului. Nu cel din matematică, familiar lui Nicușor Dan, ci mai degrabă pe teoria șirului PCR (pile-cunoștințe-relații).

Ecuațiile necunoscute din Primăria Captalei

  • Ludovic Orban, fostul președinte PNL îl susține pe Nicușor Dan la alegerile de la Primăria Municipiului București;
  • Ludovic Orban o angajează, prin intermediul lui Nicușor Dan, pe apropiata acestuia Carmen Mădălina Hristu pe funcția de director executiv Planificare Investiții;
  • Nicușor Dan își aduce șefa de campanie, Diana Pungă, pe funcția de administrator public, în același timp o împuternicește să se ocupe de tot ce înseamnă activitatea ASPA – Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (funcție deținută până la incidentul cu femeia ucisă de câini pe Lacul Morii);
  •  Apoi administratorul Diana Pungă l-ar fi adus pe Costinel Radu, tânăr pensionar (nu se cunoaște exact motivul pensionării forțate), din cadrul Jandarmeriei Române, pe funcția de consilier personal al lui Nicușor Dan; În data de 28.04.2024, a fost surprins cu mașina de serviciu B20DGU în localitatea Fierbinți – jud. Ialomița, transportând materiale de construcții pentru vila pe care o  construiește.
  • La rândul lui, Radu Costinel  a fost fanul lui Eduard Valentin Stroe pentru funcția de director general la Poliția Locală București. Acesta își achită promisiunea față de primarul general și față de Costinel Radu și își „câștigă” funcția de director general prin aplicarea controversatei amenzi de 35 de milioane de euro, din zona retrocedată IOR imediat după numirea în funcție. Vom reveni cu detalii incendiare!
  •  O dată cu descălecarea lui Eduard Valentin Stroe la Poliția Locală București, a început o adevărată epurare a funcționarilor publici de acolo, concomitent cu aducerea mai multor persoane de la Corpul de Control în cadrul DGPLCMB pentru a ocupa funcțiile vânate chiar de membrii Corpului de Control (George Pană, Mădălina Boboc, Ionuț Marius Crețu, Claudia Potinteu). De simpatia lui Eduard Valentin Stroe se bucură și afaceristul Lucian Vicențiu Dobre, un apropiat al mai multor patroni din media, dar și Petruța Petrof, soția fostului șef al Regionalei Vamale București, Paul Petrof, cel arestat de DNA.
  • Prin Tănase Stamule, omul PNL, estimat de sursele noastre drept păpușarul din spate, apropiat al lui Ludovic Orban, sunt aduși în cadrul PMB Daniela Grigoraș pe funcția de director executiv al Corpului de Control al Primarului General și Răzvan Munteanu, fostul șef de cabinet al primarului Daniel Tudorache. Despre soția lui Răzvan Munteanu, Elvira Muntean, se cunoaște că are legături cu diverse firme de publicitate, inclusiv stradală.
  • Este rândul Danielei Grigoraș și Tănase Stamule să propună, așa că Nicușor Dan a adus-o și pe Georgeta Raportaru și pe Mădălina Boboc și George Pană (ambii la Corpul de Control) utili în comisiile de disciplină pentru a-i executa pe cei care au greșit față de primar și Primărie, spun sursele. Tot Tănase Stamule ar fi intervenit inclusiv în comisiile de disciplină de la DGPLCMB și PMB, unde și-ar fi impus oamenii, iar cei care nu au percutat la ordine și-au luat „la revedere” de la funcțiile deținute.
  • La propunerea lui Răzvan Munteanu, fostă persoană importanță la Primăria Sectorului 1, despre care vorbea presa ca ar deține pepiniera de cadre a PMB, au fost aduși Vlad Armeanu, fost șef la Disciplina în Construcții Poliția Locală Sector 1 (în prezent ocupă funcția de director executiv la Ordine Publică), Ionuț Deaconu, fost Director general Poliția Locală S1( în prezent ocupă funcția de Șef de Serviciu DGPLCMB), Mariana Ioniță (ocupă funcția de șef Serviciu Ordine Publică, în coordonarea lui Vlad Armeanu) și Cristiana Dinu, persoană apropiată de Ionuț Deaconu, i s-a dat funcția de șef Birou Sesizări DGPLCMB, în coordonarea lui Ionuț Deaconu.
  • Tot prin Răzvan Munteanu ar fi fost aduși, susțin oameni din Primărie, alți apropiați ai lui Nicușor Dan: Matei Damian (actualul arhitect șef), Șerban Laurențiu Anghel pe funcția de expert;
  • Tot Ludovic Orban ar fi „vinovatul” că Nicușor Dan a menținut-o pe avocata Andreea Mihaela Miu, ba mai mult a și cocoțat-o pe funcția de director de cabinet al primarului general;
  • A venit apoi rândul lui Tinel Speranțiu Ticu. Adus mai întâi consilier personal al lui Nicușor Dan, a fost ulterior uns director general la Achiziții Publice;
  • Un alt bun prieten al lui Ludovic Orban, Victor Tărtăcuță, a fost și el recompensat cu funcția de director executiv la Direcția Transporturi;
  • Iar Victor Tărtăcuță nu ar fi rămas insensibil la caracterul lui Nicușor Ghiță (Nicolae în buletin), care a preluat, cu parafa lui Nicușor Dan, șefia Direcției de Integritate;
  • Tot pe filiera Victor Tărtăcuță ar fi venit și Adrian Corneliu Ionescu, cooptat de Nicușor Dan de la Poliția Locală Sector 4, în trecut un apropiat al lui Cristian Popescu Piedone, pentru a ocupa o funcție în cadrul Corpului de Control al Primarului General;
  • Ștefan Florescu – personaj controversat, fost subaltern al primarului Cristian Popescu Piedone, fost șef al Administrației Piețelor Sector 4. Acesta are susținerea PMP. În prezent, a fost promovat de Nicușor Dan ca director general adjunct la Administrația Străzilor. Are relații apropiate atât de serviciu, cât și de partid, cu Marian Bârgău – director general al Administrației Străzilor, și el membru PMP.
  • Corina Bega – director general ALPAB. Ar fi fost recomandată de fostul viceprimar Horia Tomescu, fiind membră remarcabilă în cadrul USR.
  • Oana Sivache – director ASSMB, apropiată a lui Nicușor Dan, cât și a fostului ministru Vlad Voiculescu. Aceasta este anchetată de procurorii anticorupție pentru luare de mită, împotriva sa fiind dispuse măsuri  preventive.
  • Ong-ista Ștefania Simion, fost consilier juridic la asociația Salvați Bucureștiul, înființată de Nicușor Dan, a fost angajată de primar mai întâi consilier personal pe probleme juridice și de mediu, iar din 2022 este înscăunată director al Administrației Parcului Văcărești, aflată tot sub aripa protectoare a lui Nicușor Dan. De bine ce a condus această oază de verdeață a capitalei, pe suprafața ariei protejate au avut loc numeroase incendii de vegetație, în luna februarie aceasta fiind sancționată de Garda Națională de Mediu cu o amendă consistentă pentru proastă gestionare și pentru că nu a fost în stare să ia măsuri împotriva incendiilor de vegetație care se produc frecvent pe această suprafață.
  • Sebastian Buși este politician venit din rândurile PNL, acesta câștigă funcția de consilier general al Capitalei, ajutând cu 60 000 de lei echipa candidatului Nicușor Dan în campania acestuia din 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@cetateanul.net

O întrebare pe zi azi candidatul PSD la primăria sectorului trei dl Robert Negoitā

Este adevărat câ la ultima donare de sânge, sângele dumneavostrǎ a fost respins deoarece era neconform???

din regulament reținem pentru ce afecțiuni și din ce cauze se respinge donarea:

afecţiuni cardiovasculare (inclusiv hipertensiunea arterială cronică în tratament, angina pectorală); traumatisme craniene cu sechele; etilism cronic; schizofrenie; epilepsie; hepatită cronică, ciroză hepatică; sifilis; pancreatită; cancer, leucemii; diabet zaharat; tuberculoză; sub influența substanțelor interzise
hiperlipidemie; astm bronşic; alergia severă ; boli endocrine; lupus eritematos diseminat şi alte colagenoze; psoriazis generalizat
persoanele pensionate medical, indiferent de diagnosticul de pensionare.

 

S-a încheiat play-out-ul: FCU Craiova și FC Voluntari retrogradează

 

 

S-a încheiat play-out-ul: FCU Craiova și FC Voluntari retrogradează direct, Dinamo și FC Botoșani merg la baraj, Poli Iași continuă sigur în Liga 1.

1. Un pariu: Dinamo și FC Botoșani vor rămâne în SuperLiga

Cândva un club legendar, Dinamo a ajuns să tremure pentru menținerea în prima divizie a doua oară în ultimii trei ani. Teoretic, „câinii” aveau cel mai greu meci dintre formațiile cu retrogradarea deasupra capului. Practic, Mircea Rednic l-a ales pe Danylo Kucher în poartă, iar ucraineanul a ajutat-o pe Dinamo să ajungă la baraj. Unde va fi și FC Botoșani.

Urmează ca Dinamo și Botoșani să le întâlnească pe Csikszereda, respectiv CS Mioveni. În mod normal, nivelul din Liga 2 a fost prea slab ca ocupantele locurilor 5 și 6 din play-off să pună probleme formațiilor din Liga 1, cum s-a întâmplat anii anteriori.

Mai ales că argeșenii și gruparea din Miercurea Ciuc n-ar fi avut șansa să joace cu promovarea pe masă dacă play-off-ul din B nu era distrus din oficiu de o anomalie rușinoasă. Neavând drept să acceseze prima ligă, Corvinul și Șelimbăr au jucat degeaba în ultima lună și jumătate.

2. Mititelu își merită soarta

Abandonată de fani – doar 2.321 de spectatori la decisivul cu Hermannstadt -, FCU Craiova a picat în Liga 2. După ce s-a luptat în noroaiele eșaloanelor inferioare ca să revină în prime-time, Mititelu face iar un pas înapoi. Așa merită.

Când schimbi de 8 ori antrenorul pe parcursul unui sezon, când duci în derizoriu profesia de tehnician și propriul fiu îți desființează în public strategia falimentarăcolapsul sportiv e un deznodământ firesc.

O mențiune: nicio înfrângere nu justifică ieșirile huliganice ale ultrașilor.

3. N-o s-o plângă nimeni pe Voluntari

De 9 ani în prima ligă, FC Voluntari n-a scăpat de eticheta unui club artificial. O echipă în care autoritățile locale au găsit metode conforme să verse bani, dar fără suporteri, tradiție și rezultate notabile.

Cu cea mai mică asistență medie la meciurile de pe teren propriu, puțin peste 1.000 de fani, despre ilfoveni se spune că ar avea o academie performantă. Doar se spune. Cu excepția lui Nea Gicănu sunt mulți cei care vor resimți sezonul următor lipsa Voluntariului din SuperLiga.

4. Chapeau, Dorinel!

Printre patroni-antrenori și licențe Pro scoase la imprimantă, răsare și reușita de autor a lui Dorinel Munteanu. Cu 3 zile înainte de finala Cupei, Oțelul a avut treabă cu Botoșani și a respectat competiția.

Dorinel i-a preluat pe gălățeni în iulie 2021, i-a promovat în Liga 2, apoi în Liga 1, acum a ajuns cu Oțelul la un meci de trofeu și pe poziția secundă în play-out. Buget mic anulat de muncă, seriozitate, profesionalism și expertiză. Chapeau!

5. Meritul Federației

Cu multe hibe și eșecuri, mandatul lui Burleanu la cârma FRF a adus fotbalului românesc măcar un plus: sistemul cu play-off și play-out. Un campionat slab, cu destule neajunsuri, avea nevoie de o miză pe steroizi.

Dacă nu i-a ieșit în Cupă, unde, și după implementarea noului format, avem o finală plată, Corvinul – Oțelul, Federația a nimerit-o în Liga 1. Ce dovadă mai bună decât 5 „finale”, numai jocuri cruciale în ultima etapă din play-out?

 

 

@gsp

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor

 

 

Bătălia pentru salvarea de la retrogradare e mai aprinsă ca niciodată în acest sezon și se dă până în ultima etapă din play-out ♦ Cinci echipe sunt implicate: Botoșani, VoluntariPoli IașiFCU Craiova și Dinamo ♦ Fiecare dintre cele 5 poate retrograda direct duminică, pe 12 mai ♦ GSP a făcut toate calculele și îți prezintă situația înainte de etapa 9 din play-out.

  • IMPORTANT: În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este cel al rotunjirii la intrarea în play-out. Dintre formațiile implicate în lupta pentru salvare, avantajată este FC Voluntari, singura care nu a beneficiat de acest aspect
  • Următorul criteriu este numărul de puncte din sezonul regulat. Acolo, ierarhia a fost: Poli Iași, FCU Craiova, Dinamo, FC Botoșani.

Programul etapei 9 din play-out. Toate meciurile se joacă pe 12 mai:

  • Ora 21:30 Oțelul Galați – FC Botoșani
  • Ora 21:30 Politehnica Iași – Petrolul Ploiești
  • Ora 21:30 FCU Craiova 1948 – FC Hermannstadt
  • Ora 21:30 Dinamo București – UTA Arad
  • Ora 21:30 FC Voluntari – Universitatea Cluj

Clasamentul ultimelor 5 echipe din play-out, înainte de ultima rundă

  1. Botoșani – 25 puncte
  2. Voluntari – 24
  3. Poli Iași – 24
  4. FCU Craiova – 22
  5. Dinamo – 22

Prima dintre cele 5 se salvează, următoarele două merg la baraj, ultimele două retrogradează direct. FCU Craiova și Dinamo stau la mâna rezultatelor pentru a mai spera la salvare, însă e obligatoriu să câștige. În cazul în care nu își câștigă meciurile, retrogradează direct, fără să mai conteze celelalte rezultate.

Calcule: cum se salvează FC Botoșani

Cu un egal în ultima rundă, Botoșani nu mai poate retrograda direct, va merge în cel mai rău caz la baraj.

Botoșani se salvează direct dacă:

  • o bate pe Oțelul SAU
  • face egal cu Oțelul ȘI Voluntari nu câștigă cu U Cluj, Poli Iași nu câștigă cu Petrolul SAU
  • pierde cu Oțelul ȘI Voluntari pierde cu U Cluj, Poli Iași pierde cu Petrolul, Dinamo nu câștigă cu UTA și FCU Craiova nu câștigă cu Hermannstadt

Botoșani retrogradează direct dacă pierde cu Oțelul și se îndeplinesc 3 dintre următoarele condiții:

  • Voluntari nu pierde cu U Cluj
  • Poli Iași nu pierde cu Petrolul
  • Dinamo o bate pe UTA
  • FCU Craiova o bate pe Hermannstadt

Calcule: cum se salvează FC Voluntari

Voluntari are nevoie de un punct pentru a nu retrograda direct și a prinde măcar barajul.

Voluntari se salvează direct de la retrogradare dacă:

  • o bate pe U Cluj ȘI Botoșani nu câștigă cu Oțelul SAU
  • face egal cu U Cluj ȘI Botoșani pierde cu Oțelul și Poli Iași nu o bate pe Petrolul

Voluntari retrogradează direct dacă pierde cu U Cluj și 2 dintre condițiile de mai jos sunt îndeplinite:

  • FCU Craiova câștigă
  • Dinamo câștigă
  • Poli Iași nu pierde

Calcule: cum se salvează Poli Iași

Cu un egal în ultima etapă, Poli Iași va juca minim la baraj, nu ar mai putea retrograda direct.

Poli Iași se salvează direct dacă:

  • o bate pe Petrolul ȘI Botoșani și Voluntari nu își câștigă meciurile SAU
  • face egal cu Petrolul ȘI Botoșani pierde cu Oțelul, Voluntari pierde cu U Cluj

Poli Iași retrogradează direct dacă:

  • pierde cu Petrolul ȘI oricare dintre FCU Craiova și Dinamo își câștigă meciul din ultima rundă

Calcule: cum se salvează Dinamo

Dinamo trebuie să câștige pentru a mai spera la salvare. În cazul în care nu bate, Dinamo retrogradează direct, fără să mai conteze alte rezultate.

Dacă Dinamo câștigă, atunci calculele se complică. „Câinii” s-ar salva direct dacă s-a îndeplini toate condițiile următoare:

  • Botoșani să piardă cu Oțelul, la Galați
  • Voluntari să piardă cu U Cluj
  • Poli Iași să piardă cu Petrolul
  • FCU Craiova să nu o bată pe Hermannstadt

Dinamo s-ar duce la baraj dacă ar câștiga cu UTA și s-ar îndeplini oricare 2 dintre condițiile de mai sus.

Calcule: cum se salvează FCU Craiova

FCU Craiova are nevoie de victorie cu Hermannstadt pentru a mai spera. În caz contrar, retrogradează direct.

FCU Craiova se salvează direct dacă o bate pe Hermannstadt și toate condițiile de mai jos sunt îndeplinite:

  • Botoșani pierde cu Oțelul
  • Voluntari pierde cu U Cluj
  • Poli Iași pierde cu Petrolul

FCU Craiova merge la baraj dacă o bate pe Hermannstadt și una dintre condițiile de mai sus e îndeplinită

 

 

 

 

@gsp