VICTOR PONTA, reacţie după avizarea ARESTĂRII Elenei Udrea. Ce spune de prezenţa lui Băsescu la

0
357

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la România TV, după ce Comisia Juridică a avizat favorabil cererile DNA de urmărire penală şi arestare a Elenei Udrea, că cei vinovaţi trebuie să plătească. Ponta a arătat că Traian Băsescu şi Elena Udrea au fost vârfurile unor ilegalităţi, precum Nicolae şi Elena Ceauşescu înainte de 1989, dar alături de ei au fost şi alţii.

Victor Ponta a declarat că PSD va vota în Parlament în favoarea cererii de încuviințare a arestării și a solicitărilor de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea, lucru ce se va întâmpla în toate cazurile similare.

„Este o decizie pe care am luat-o în grupurile parlamentare și care arată o anumită poziție pe care o vom avea în toate cazurile. (…) Așa am discutat la grupurile parlamentare, așa am decis și da, așa vom face și nu că acum întâmplător e vorba de doamna Udrea — în decembrie, după cum știți, am votat fiind vorba de colegi ai noștri, despre care sincer nici nu pot să spun că sunt vinovați, va stabili justiția dacă au făcut ceva, dar aceasta este decizia pe care am luat-o și este nevoie de consecvență”, a spus Victor Ponta.

Ponta a arătat că „regimul Băsescu au comis nenumărate încălcări de principii” şi îşi doreşte „să se facă dreptate până la capăt”.

„Este important să vedem cum am avut, în ultimii zece ani, o ţară în care s-au produs aceste abuzuri. Uşor, uşor aflăm din ce în ce mai mult şi sunt traşi la răspundere cei implicaţi. Regimul Băsescu, prin reprezentanţii săi au comis numeroase abuzuri.

Sunt convins că toţi cei care sunt vinovaţi trebuie să plătească şi sunt convins că nu s-au comis toate de către un singur om. Sigur, Băsescu şi Udrea au fost vârfurile, cam cum au fost Nicolae şi Elena Ceauşescu înainte de ’89, dar să spunem că doar ei, ştim foarte bine că nu.