Victor Ponta, la bilanţul celor trei ani de guvernare: USL a promis: Băsescu și Udrea la închisoare, parțial realizat

0
345

Premierul Victor Ponta a făcut, luni, un bilanț al principalelor realizări ale guvernării din ultimii trei ani, de când a căzut Guvernul Ungureanu şi s-a instalat cel al USL. În cadrul evenimentului „Trei ani – începutul sfârșitului regimului Băsescu – MRU – Predoiu”, Ponta a prezentat două slide-uri pe care scria: „USL a promis: premier de la PSD și președinte de la PNL”, precum și „USL a promis: Băsescu și Udrea la închisoare, parțial realizat”.

Victor Ponta a arătat, în bilanțul său, că la preluarea guvernării de către USL, în 2012, absolvenții diverselor instituții de învățământ superior, începând cu Academia de Poliție, deveneau șomeri.

„Vreau să nu uităm că după ce 700.000 de locuri de muncă, în 2010 — 2011, s-au pierdut, împreună am reușit să creăm peste 250.000 de locuri de muncă. După recesiunea economică, pentru că în trimestrul doi din 2012 România era în recesiune economică, suntem în al patrulea an de creștere economică, deși lucrul acesta într-o regiune atât de fluctuantă cred că este și meritul guvernării USL”, a precizat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a ţinut să menţioneze că pensiile și salariile au fost poate cea mai rezonantă promisiune făcută de USL.

„Nu doar că am reîntregit toate pensiile și salariile, dar am respectat legea pensiilor și o vom respecta. Cred că este obligația unui guvern și a unei societăți normale să nu mai repete niciodată momentul 2010. (…) Sprijinul social pentru acele categorii defavorizate și anume persoanele cu dizabilități, alocația pentru copii, indemnizațiile pentru persoanele din familii defavorizate — până la urmă acest guvern este cel care a sprijint acordarea drepturilor legitime pentru cei care au avut de suferit în timpul regimului comunist. (…) Cred că putem să adoptăm un alt act normativ care va face dreptate și acestei categorii. Partea liberală din USL a insistat întotdeauna și bine a făcut pe componenta strict fiscal-economică și acest Guvern social-liberal este cel care a scutit de impozit profitul reinvestit, a redus contribuțiile de asigurări sociale, TVA la pâine”, a menţionat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că acesta este al patrulea an la rând în care agricultura românească a crescut, România devenind exportator de produse agroalimentare.

Premierul Victor Ponta a afirmat că autostrăzile reprezintă un alt obiectiv principal al Guvernului.

„Cu autostrăzile mai avem încă foarte mult și e unul din obiectivele principale pentru perioada următoare. Dar totuși am inaugurat autostrada spre mare, începută de Ceaușescu, am inaugurat autostrada spre Ploiești, începută de domnul Tăriceanu, am inaugurat partea de autostradă Deva — Sibiu. (…) Sunt lucruri pe care trebuie să le facem prin constanță. (…) Nu am reușit să deschidem decât 23 din cele 62 de spitale închise de guvernul anterior, dar cred că prin investițiile pe care vrem să le facem putem să asigurăm un nivel decent de asistență medicală”, a susţinut premierul Victor Ponta.