Supă de legume asiatică

0
2720

Supa de legume asiatică este o mancare sănătoasă care se prepară ușor și rapid. Secretul reţetei constă în ingrediente.

200 g morcovi
250 germeni de soia
15 g ciuperci uscate
2 linguri de ghimbir proaspăt sau 1 lingura de ghimbir uscat
2 linguri de vin de orez
2 linguri ulei
30 g sare

Ciupercile se lasă la înmuiat timp de 20 de minute, timp în care se mărunțește ghimbirul in situația în care folosiți proaspăt.
Apoi tăiem ciupercile și morcovii în bucăţi de 2-3 cm.
Punem ghimbirul în ulei încins, preferabil într-un wok chinezesc, și prăjim germeni de soia. Adaugăm ciupercile și morcovii, turnăm vin și sarea și le călim timp de 2 minute.
Adaugăm apoi 1,5 litri de apa și lăsăm să fiarbă timp de 45 de minute, la foc mic, sub capac.
La final se amestecă în blender. Se servește rece.

Sau se poate strecura zeama și astfel devine baza unei serii de mâncăruri și sosuri.

loading...