Stufat de miel traditional

0
1006

Compozie pentru 10 portii:

– 1,5 kg carne de miel cu os

– 150 ml ulei

– 1,5 kg ceapa verde

– 500 g usturoi verde

– 30 ml otet

– 800 g sos brun

– 2 g piper negru macinat

– 200 g ceapa

– 50 g patrunjel verde

– 30 g sare

Mod de preparare stufat de miel traditional:

Carnea curatata de pielite se taie in 10 bucati egale, care se scurg de apa si se sareaza. Ceapa, curatata si spalata, se taie marunt. Ceapa si usturoiul verde, dupa ce au fost spalate, se taie in bucati de 5 cm. Patrunjelul verde, curatat si spalat, se taie marunt. Bucatile de carne se inabuse in ulei (50 ml) si putina apa, apoi se toarna aproximativ jumatata de litru de apa incalzita si se fierb inabusit. Se adauga sosul brun, continuand fierberea timp de 10-15 minute. In alt vas, se inabuse ceapa si usturoiul verde, in ulei (100 ml) si apa (100 ml). Peste bucatile de carne se adauga sarea, piperul otetul, patrunjelul verde, ceapa si ustoroiul verde. Se firb impreuna 15-10 minute. Se serveste cald.

loading...