Spune NU culturii gregare promovate de unii actori politici în campania electorală

0
621

Împiedicat să participe la alegerile europarlamentare, PRM asistă cu stupoare la sarabanda electorală care a încins clasa politică de dreaptă și de stânga. Candidații propuși pentru Parlamentul European au prea puține idei, proiecte, direcții cu ceea ce vor face în noul lor mandat de 5 ani, iar în lipsa acestora, au monopolizat spațiul public cu diverse teme de acasă în care nu pot există decât 2 tabere iremediabil opuse-a celor răi, „comuniștii” și a celor buni „salvatorii”.
Ce vor face candidații propuși de către partide în PE pentru țara lor, pt cetățenii europeni și pt UE în general în acești 5 ani, nu interesează pe nimeni… Zarurile deja au fost aruncate! În schimb, asistăm consternați la scene penibile cu tineri îmbrăcați în tricouri negre și pe care scrie un slogan într-un dialect țigănesc… Acest slogan are ecou în toată țara și peste granițele ei… A devenit o modă…
Pe de altă parte, o altă scenă mizerabilă, sordidă, de mahala, în care un grup de indivizi aruncă bancnote pe jos unor bătrâni, umiliți de sărăcie și abandon din partea statului…Scenă este oribilă pt că lasă să se întrevadă un hohot hidos de batjocoră la adresă unei generații care a lăsat moștenire altei generații o țara și de ce nu, o clasă politică care a generat acest clivaj social…
Asistăm, așadar, la un spectacol jalnic în care observăm consternați că suntem produsul unei societăți lipsite de valori, idei și umanism!
PRM se delimitează categoric de astfel de „politici publice” de instigare la ură socială și derapaj de la valorile democratice și creștine! Dacă astfel de „programe politice” înlocuiesc dialogul și confruntarea de idei, atunci astfel de formațiuni politice și asemenea candidați care proliferează ură, discriminarea și umilirea ființei umane nu au ce caută în Parlamentul European și pe scenă publică a unei țări europene!
Condamnăm categoric astfel de instigări de sorginte fascistă și nu subscriem culturii gregare a unor astfel de actori politici! Dacă acestea sunt valorile induse tinerilor, atunci PRM îndeamnă electoratul să nu acorde un vot de încredere unor astfel de politici extremiste și să sancționeze prin vot formațiunile politice și candidații care susțin un astfel de discurs public dezolant!

PRM Sector 4

loading...