Şi eu sunt teleormănean….

0
1124

In ultimele luni, mai precis de când în guvernul României au fost cooptate doamna ministru de Interne, Carmen Daniela Dan și acum doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, dar mai mult decât atât, de când Liviu Dragnea a ajuns jupân la Camera Deputaților și în PSD, nu mai contenesc aprecierile negative la adresa Teleormanului și a locuitorilor acestuia.

Mulți oamenii vorbesc de Teleorman și despre teleormăneni în necunoștință de cauză sau din răutate. Dacă unii dintre cei enumerați mai sus au făcut greșeli sau au păgubit țara, să plătească, dar mi se pare incorect să pui etichete peste un județ întreg, peste cinstea și munca acestor oameni care de veacuri muncesc și trăiesc cinstit, în satele, comunele și orașele din Câmpia Burnasului.

Întreabă ironic aceștia : Cum să răsară intelectuali din Teleorman ?

Oare numai în București sau din alte orașe și județe există intelectuali?

Ce-o fi în capul acestor oameni. Teleormanul a dat României pe: Zaharia Stancu, Marin Preda, Gala Galation, Constantin Noica, Miron Radu Paraschivescu, Liviu Vasilică si pe mulți alții.

Noi teleormănenii, în marea noastră majoritate, trăim din agoniseala de pe pământurile mănoase ale Luncii Dunării, pentru care avem Titluri de proprietate. Nu furăm nimic de la nimeni.

Insă unii de prin orașele și satele României, asa-zișii ziariști fără patalama sau politicieni de doi lei, ca să nu mai vorbesc de protestatari năimiți, învinuiesc Teleormanul şi pe locuitorii săi de toate relele din lume.Nu este corect. Invidia voastră este cât se poate de clară. Veniți la noi, în Teleorman și veți vedea cinstea și ospitalitatea noastră.

Vă rog deci să nu mai vorbiți… „după ureche” sau „la comandă”.

Ar fi multe de spus, dar rețineți zicala: „Teleorman pământ cu flori / Oameni buni și muncitori !”                                                                                  Acesta-i județul meu și al celorlalți 360.000 de teleormăneni.

GEORGICA BRINZILA

loading...