Sepsi osk… UDMR-ul fotbalului românesc

0
1611

Simțindu-se jigniți de când s-au născut în ROMÂNIA, o parte a etniiclor maghiari încearcă acum cu disperare prin  pârâciosul de serviciu directorul sportiv al lui Sepsi, Janos Bokor, să obțină sancționarea clubului românesc DINAMO BUCUREȘTI pentru că pe parcursul meciului au avut loc în repetate rânduri scandări și au fost afișate bannere cu inscripții defăimătoare; nici arbitrul și nici observatorul de joc nu au considerat necesară întreruperea jocului.
După cum scriam și zilele trecute, bannerele jignitoare au fost: un drapel al României cu stemă regală, respectiv mesajul: ”Doar România, Doar Dinamo București / fără autonomie în ținuturile românesti”.  
Într-o reacție telefonică, domnul Alexandru David , președintele lui Dinamo București, declară pentru reporterul Gazetei Sporturilor:
„- Dacă vorbim de sancțiuni, atunci vom întreba și noi cum organizatorii permit intrarea în stadion cu simboluri interzise la întruniri publice. Cum permit asemenea provocări? Tot ei sunt uimiți că suporterii dinamoviști au reacție? Poate domnul Bokor confundă tările, are impresia că la Sfântu Gheorghe e altă tară? Greșit! E România! Echipă asta a lui joacă deocamdată în Campionatul Național (accentuează) Românesc de Fotbal. Cată vreme se vor numi Sfântu Gheorghe vor mai jucă două mii de ani în România, asta dacă nu se vor desființa. În final, aș vrea să îl întreb un lucru pe domnul Bokor de la Sepsi.
-Ce anume?
-Sunt curios cum a reușit performanță de a omologa un stadion cu vestiarele în containere și cu o nocturnă care pâlpâie precum un opaiț (trage aer în piept adânc). Se pare că România chiar este o tară extrem de tolerantă și ingăduitoare!”

Concluzionând, se vede clar că atitudine udemerista a celor de la Sfântu Gheorghe apare DOAR în momentul când nu joacă fotbal în teren, până acum, când echipa avea rezultate pozitive era liniște, pace, armonie, îmnul ținutului secuiesc și /sau erau afișate cârpele colorate ce țin loc de „drapel secuiesc”.
Ar trebui că cineva să sesizeze: arborarea altor drapele, a unor simboluri interzise, precum și difuzarea la stația de sonorizare a stadionului a marșului funebru intitulat extrem de simplu ”ïmn secuiesc”.

În România, limbă oficială este limbă romană.( Constituția României – art.13)

R.G.

loading...