Se va repeta vreodată Diktatul de la Viena?

0
703

Ungaria pe asta mizează și din acest vis  și-a făcut menirea ei supremă.

Noi, românii, în schimb, nutrim nădejdea, ba chiar convingerea că aberația diplomatică din august 1940 nu are cum să se repete! Iluzie onorabilă, dar riscantă! Riscantă în măsura în care Ungaria este în stare de orice ticăloșie împotriva României!

E timpul să evaluăm corect potențialul iredentist al Budapestei și să-l denunțăm opiniei publice, din România! Noi am tot trecut cu vederea aceste ticăloșii, în speranța că maghiarii se vor cuminți, că vor înțelege sensul statutului lor de popor creștin!

De aceea considerăm că în strategia contra-ofensivei noastre trebuie să includem, să plecăm de la  obligația și datoria noastră de a face inventarul mârsăviei maghiare, al crimelor și fărădelegilor săvârșite împotriva românilor. Anti-românismul ridicat la rangul de principiu politic de guvernare!

O alta componentă a ofensivei noastre este să denunțăm politica de maghiarizare a minoritarilor! Este un adevăr bizar, de neînțeles și puțin cunoscut: însăși existența maghiarimii de-a lungul istoriei sale europene s-a bazat mai mult pe maghiarizarea altora decât pe sporul demografic propriu, natural. Nu cunoaștem explicația deficitului demografic cronic, de care au suferit maghiarii în toată istoria lor. Dar cunoaștem efectul, faptul că au imaginat și practicat vestita lor „operă” de maghiarizare, fără egal în istoria lumii. Numai în ultimii o sută de ani i-au căzut victime acestei politici disperate de maghiarizare peste un milion de etnici germani din Ungaria și Transilvania, aproape două milioane de slavi – sârbi, croați, ruteni și slovaci, sute de mii de români!

E timpul să le spunem maghiarilor acest adevăr în față întrebându-i, după ce ați maghiarizat milioane de ne-maghiari, cât mai sunteți voi de maghiari, domnilor?! Mai înainte de orice e cazul ca în fața pretențiilor stupide de superioritate clamate cu atâta prost gust de propaganda maghiară să răspundem cu dovezile care consemnează un lucru trist, care nu ne bucură de fel: lipsa unei identități etnice autentice, propriu zise, a celor ce-și zic unguri sau maghiari și ne sfidează cu disprețul lor caraghios, stereotip, aproape comic, de la înălțimea unei superiorități jalnice, închipuite, existentă numai în mintea lor.

E timpul să lăsăm deoparte „rușinea de rușinea celuilalt”, jena pentru lipsa de jenă a celuilalt, și să-i ajutăm pe concetățenii noștri maghiari, dar și pe maghiarii de pretutindeni, să-i ajutăm să înțeleagă cine le-au fost înaintașii!

Cercetările genetice recente sau mai vechi au stabilit lucrul acesta cu argumente greu de respins! Noi nu ne-am grăbit să facem caz de această situație jenantă, să comentăm cu satisfacție postura penibilă, precară, a celor ce vor cu orice preț să ne fie adversari! Dar obrăznicia udemeristă, încurajată de la Budapesta și de la Moscova, devine tot mai supărătoare, mai greu de trecut cu vederea! Liderul impertinenței ungare a găsit de cuviință să lege pretențiile nefirești  ale UDMR de dorința legitimă a scoțienilor de a se rupe de Anglia, de a-și recăpăta o identitate etnică deplină! Ca și când situația maghiarilor din România ar fi asemănătoare cu a scoțienilor din Marea Britanie!

De aici înainte ne vom strădui să primiți tot ce meritați și nimic mai mult!

Vom începe cu pretenția voastră de a primi un tratament special, diferit de cel aplicat celorlate minorități etnice din România! Și vom spune din capul locului că într-adevăr, voi, maghiarii din România, sunteți alt fel de minoritari, alt soi! Căci o bună parte dintre maghiarii din România își datorează prezența în România încercării Budapestei de a falsifica istoria! Mă refer astfel la campania dusă de guvernanții de la Budapesta pentru a modifica în mod artificial, prin colonizări, raportul demografic dintre maghiari și români!

Așadar, domnilor udemeriști, domnilor guvernanți de la Budapesta, un mare număr de maghiari nu sunt de o mie de ani în Transilvania, ei nu sunt mai vechi de câteva generații, iar colonizarea lor a urmărit să prejudicieze interese și drepturi istorice ale populației majoritare. Budapesta a încercat să falsifice realitatea demografică, să obțină pentru comunitatea maghiară un statut nemeritat, bazat pe un fals!

E timpul să ne pregătim pentru recuperarea românilor deznaționalizați prin practicile șovine ungurești bine cunoscute. A sosit vremea să le denunțăm și să le contracarăm! Suntem în legitimă apărare, avem dreptul la acest răspuns, oricât ar fi el de întârziat!

PRM Sector 5

loading...