Adam, omul Evei

0
848

Când Dumnezeu, binecuvântat fie Numele Lui, m-a creat pe mine, am avut o perioadă de trai bun în Rai.

Însă Dumnezeu a făcut-o mai apoi și pe Eva. Am stat cu ea până m-a ademenit la fructul oprit și Dumnezeu ne-a izgonit.

Până atunci, de câte ori îi spuneam să mergem la Dumnezeu să ne cunune, îmi replica : „Ce știi tu, Adame. Mi-a șoptit mie un amic : „căssssătoria e primul passss sssspre divorț !”

Din acest motiv am dormit permanent în paturi separate, eu în raiul de sus de la Cotroceni, ea în cel de jos, din Floreasca.

De câte ori am vizitat îndepărtate locuri de pe Pământ și am lăsat-o acolo, a găsit drumul de întoarcere.

Odată, am întrebat-o unde vrea să meargă pentru aniversarea a 2500 de ani de la Facerea lumii și mi-a răspuns: ” Într-un loc unde nu am mai fost demult”. I-am sugerat bucătăria.

Când își face masca de argilă cu castraveți, pentru două-trei zile este acceptabil de frumoasă. Apoi își spală masca de pe față.

Din aceste motive am hotărât:

De două ori pe săptămână mergem într-un restaurant draguț, într-o companie plăcută, mâncare bună, vin excelent, muzică în surdină. Ea merge joia și sâmbăta, eu vinerea și duminica seara. La Mall ne ținem tot timpul de mână. Dacă o scap, golește cardurile.

I-am luat un robot de bucătărie electric, un storcător electric, un prăjitor electric, un mixer electric, o mașină electrică de spălat vasele și alta de spălat rufele. Când s-a plâns că sunt prea multe în casă și nu mai are unde să stea, i-am cumpărat un scaun electric.

Acum o lună mi-a spus că nu-i mai merge mașina, deoarece are apă în carburator. Am întrebat-o unde este mașina și mi-a răspuns senin: „În lac”. Nu i-am mai vorbit timp de o lună. Nu am îndrăznit să o întrerup.

După ce Dumnezeu a creat pământul, s-a odihnit. Apoi m-a creat pe mine și din nou s-a odihnit. După ce a creat-o pe Eva, Dumnezeu nu s-a mai putut odihnit. Nici eu. Așa că am inventat vânătoarea, pescuitul și băuturile.

Adam, omul Evei

loading...
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDesculț și comunist
Articolul următorAcum 41 de ani…ne-am cutremurat !
Nici bătrân , dar nici copil. Bun, dar nu din cale-afară. Cred, iubesc și mă închin. Aproapele îl iubesc și deseori eu dăruiesc.