Reteta pentru Paste: Spanac cu carne de miel

0
404

Compozie pentru 10 portii:
– 1,5 kg carne de miel cu os
– 150 ml ulei
– 150 g ceapa
– 50 g pasta de tomate
– 50 g faina
– 2 kg spanac
– 2 g piper negru macinat
– 200 g lamaie
– 30 g sare

Mod de preparare spanac cu carne de miel:
Carnea se curata de pielite si se spala. Apoi se taie in 10 bucati egale care se scurg de apa si se sareaza. Ceapa, curatata si spalata, se taie marunt. Spanacul, curatat de cotoare se spala in mai multe ape reci si se opareste in apa clocotita. Apoi se raceste cu apa si se taie in bucati mari. Jumatate din cantitatea de lamai se spala si se taie in rondele, iar din restul de lamai se extrage sucul.
Usturoiul, curatat si spalat, se taie marunt, iar pasta de tomate se dilueaza cu putina apa. Bucatile de carne se inabuse in ulei infierbantat (50 ml) si putina apa, apoi se scot si se pun intrun vas. In restul de ulei inchins (100 ml), se adauga faina care a fost dizolvata anterior in apa rece, impreuna cu ceapa, piperul, sarea, ustoruiul, pasta de tomate si apa necesara fierberii (aproximativ 1 litru). Se firbe si se amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand sosul a capatat consistenta, se strecoara peste bucatile de carne, apoi se fieb impreuna, la un foc moderat, timp de aproximativ jumatate de ora.  Cand carnea este aproape fiarta, se introduce spanacul oparit si se fierb inca 10-15 minute.  La sfarsit se adauga sucul de lamaie.

Se serbeste cald, cu felii de lamaie deasupra.

 

loading...