Protest de amploare in Bucuresti: se cere integragrea Republicii Moldova in UE

0
931

Saptamana trecuta, a avut loc un protest de amploare sustinut in Bucuresti de catre un grup de persoane care au solicitat eliminarea pasapoartelor la trecerea frontierei dintre Romania si Republica Moldova. Manifestatia a avut loc la initiativa Platformei Unioniste Actiunea 2012, intre Ambasada Republicii Moldova si Ministerul Afacerilor Externe.

„Pasapoartele dubleaza frontiera dintre Romania si Republica Moldova. Nu le mai vrem si nu ne mai trebuie. Este nefiresc sa putem circula doar pe baza buletinului in 58 de tari si teritorii, iar pentru a ajunge la Chisinau sa fim nevoiti sa ne procuram pasaport. Costurile morale si financiare ale acestei masuri sunt prea mari”, a declarat Madalina Hrituleac, secretarul general al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Mai mult de atat, la Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei precum si la Ambasada Republicii Moldova de la București s-au depus adrese pentru legiferarea accesului cetatenilor Uniunii Europene in Republica Moldova doar cu obligatia de a prezenta alternativ pasaportul sau cartea de identitate.