PROTEST: 300 de sindicalisti, salariati RATB, vor picheta, miercuri, sediul institutiei

0
408

Nemultumirile legate de conditiile de munca si managamentul defectuos ii scot in strada pe salariatii Regiei Autonome de Transport Bucuresti. Angajatii RATB vor picheta miercuri, timp de doua ore, sediul Central al RATB.

Potrivit Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, in jur de 300 de sindicalisti, angajati ai RATB, vor picheta, intre orele 13.30-15.00, sediul institutiei.

Printre nemultumirile sindicalistilor se numara faptul ca nu se respecta Contractul Colectiv de Munca 2014 – 2016, negociat cu sindicatul reprezentativ. Un alt factor care a declansat pichetarea sindicalistilor il reprezinta si conditiile de munca ale salariatilor RATB care, potrivit acestora, s-au degradat in ultimii ani.

Dificultati privind mentinerea in deplina siguranta a parcului actual de vehicule din cauza lipsei bazei materiale, lipsa unor strategii privind constructia de tramvaie la Uzina RATB, precum si managementul defectuos cu care RATB se confrunta, in ultimii ani, sunt cateva dintre aspectele importante pe care sindicalistii le reclama.

Presedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti, Vasile Petrariu, a precizat, pentru Mediafax, ca daca nu se va gasi cate o rezolvare pentru fiecare din problemele semnalate, sindicalistii iau in calcul viitoare actiuni de protest, inclusiv la Primaria Capitalei, dar si organizarea un miting de amploare.

loading...