Pactul satanic

0
439

Arta simulării e veche la români. Istoria e plină de exemple în care un lucru inexistent este dat ca real. Însă simulanții au fost până la urmă descoperiți, arătați cu degetul, atârnați în ștreanguri, trași în țeapă sau decapitați.

Și azi se simulează masiv, adică una se zice și alta se face sau nu se face. Diferența față de trecut este că simulanților nu li se întâmplă nimic, nu sunt sancținați sau amendați, dimpotrivă, sunt aplaudați. E un circ multi-meditic . Am chiar senzația că nu se mai poate trăi fără simulare, fără acest circ de-a statul. Sigur, de-a statul acasă și așteptatul.

Eminescu a scris despre „simularea durerii”, Camil Petrescu despre „simularea atacului al baionetă” pe câmpul de luptă, Călinescu a scris despre „simularea unor cetăți fantastice”, alții au scris desprte arta omului de a se preface beat, bolnav sau nebun, pentru a evita niște sancțiuni sau a obține anumite avantaje, prefăcătorie curentă a celor învățați cu nemunca. În loc să muncești, să faci ceva, să creezi, faci să pară adevărat ceva inexistent! Incredibil! Mie mi se pare că e cu mult mai greu să realizezi o asemnea prefăcătorie decât să faci efectiv ceva! Numai la teatru accept pefăcătoriile, precum cele din commedia dellarte, ca să râd de ele!

Simulanții s-au tot înmulțit. S-a ajuns să se simuleze votul. S-a ajuns ca „aleșii” să fie cei din frunte simulanți ca reprezentanți ai poporului! A simula este sinonim cu a înșela, cu a induce în eroare. Ce manevre trebuie să faci, ce greu lucru înseamnă o operație de îmbrobodire a maselor, cum a reușit să facă un Hitler! Arta simulării nu se învață la școală, poate doar la facultățile de teatru, când studenții sunt învățați să-l joace pe Iago sau Richard al III-lea, să joace roluri dedublate sau fățarnice, dar pe scena politică simularea este periculoasă, chiar catastrofală. Cei făcuți paralmetari cu plicul au înlocuit școala vieții cu simularea ei.

Cum poți face ca un popor întreg să stea la cutie? Simplu. Aducem un virus, îl coafăm, și facem din țânțar, armăsar. Spitalele sunt pline de viruși, nimic nu este pregătit pentru un nou virus, dar raportăm că totul e sub control. Izolăm 20 de milioane de oameni și noi, simulanții șefi, ne vedem de ale noastre. Azi ni se spune să așteptăm.

Ce să așteptîm? Un miracol? Și miracolele pot fi simulate, ba ele sunt ciuca bătăilor, pe ele stă toată greutatea, mai ales în cazul bisericii.

Simularea a ajuns putere de stat. O obrăznicie de necrezut, mai mare de o mie de ori decât orice virus! Cunosc un parlamentar care de 20 de ani nu face decât își mărește moșiile. Când află că moare cineva într-un sat de lângă București, aleargă și imediat cumpără pământul de la urmași. Nu-l intereseză nimic, decât să fie latifundiar. În 20 de ani de funcție parlamentară, nu a urcat niciodată la tribună, să vină cu o idee. Stă cu capul în nisip, ca struțul, să nu se vadă, să nu deranjeze pe nimeni, ca el să-și vadă neobservat de furtișaguri. Mai bine mori decât să porți pe umeri o asemnenea rușine!

Virusul l-a făcut așa? Era nevoie de așa ceva? El simula foarte bine și până acum că e un ales.

Simularea că ești un „ales”! Simularea că ești reprezentantul poporului! Aleși și culeși. Cu plicul. Execută ce li se spune de la Virusul central. Care acum a sărit ca ploșnița și în potcapul Patriarhului, despre care un călugăr de la Athos a spus că prin el a intrat dracul în biserica ortodoxă română! „BOR e condusă de Satana!” Mă și miram, cum să accepte Biserica restricțiile autorităților, venite de la UE, privind Paștele?! Păi dacă nu merge nimeni la biserică, popii dau faliment! Nu pot să accepte ei o asemenea gaură în buget! Ei nu se gândesc la oameni, la populație, ci la buzunarele lor! Și iată că a și apărut un PACT satanic între Vela și Daniel, adică între ministrul de interne și partriarh, care stipulează că putem merge de Paști la biserică. Și că poliția ne veghează, să respectăm distanța socială! Atât de mulți polițiști să aibă țara? Și de ani de zile nu-i vede nimeni pe stradă!

Pactul constă într-o rețea birocratică greu de înțeles. Nu există ceva mai comic. Nu trebuie să se mai inventeze nici un banc. E suficient să citiți acest acord. Ce va fi la biserici, mamă, mamă! Iar dacă nu poți să te duci, vin voluntarii cu Lumina la bloc, să iei lumnina de la Ierusalim! Pentru ce acest circ? Pentru ce s-a făcut acest pact? Care e argumentul? Faptul că, spune domnul Daniel, numărul morților cauzate de coronavirus este nesemnificativ în comparație cu importanța sărbătoririi Paștelui. Ați reținut acestă cugetare istorică!? E mistagogică. Dar de ce nu a spus acest lucru acum o săptămănă? Paștile catolic nu e important? S-a bătut toba cu „stați acasă de Paști”, acum placa s-a schimbat, veniți cu puhoiul la biserici, dați pomană, cutia milei vă așteaptă!

Și de ce numărul morților este nesemnificativ, domnule Daniel? Și un singur om dacă moare nevinovat înseamnă o tragedie! Isus a murit pentru aceste biserici vii, care sunt oamenii, nu pentru zidurile de piatră ale bisericlor, spunea Sf. Ioan Gură de Aur.

Iată, se dă pe față încă o dată mizeria cu restricțiile! Mai poți lua în serios aceste măsuri de ocrotire a vieții oamenilor, când se fac asemenea pacte, asemenea excepții de la regulă, ieri cu sparanghelul, azi cu Paștile?! Și acesta nu e decât începutul. Dacă nu se termină repede cu virusul, totul va degenera în debandadă. Și dacă intră pe rol panica, reprezentația virotică, având până acum multe momente de respiro comic, devine o tragedie. E cea mai mare dovadă că înșiși diriguitorii nu mai cred în nici o protecție. Categoric, avem de-a face cu o clasă virotică bine instalată la București.

*

Se joacă de-a viața și moartea creștinilor niște impostori! Toată viața ne-am constuit o oază a viitorului. Am trăit ca oameni cuminți, cu frica lui Dumnezeu. Acum, cu excepțiile de rigoare, fiindcă nu se poate pădure fără uscături, poporul român dă dovadă de mare cumințenie, fiindcă la rădăcinile sale Brâncuși a descoperit Cumințenia pământului. Oamenii au dovedit solidaritate. Au scris cele mai curate gânduri despre imunitate. Au întins mânile unii spre alții. Chiar acum, când, paradoxal, ni se spune să stăm departe unii de alții. În general, totul s-a desfășurat normal, civilizat, fără nici un accident moral.

Ca, deodată, acum, să se întâmple aceste lucruri dureroase!

E inadmisibil ca un Patriarh să nu stea în banca lui, să dea tonul unei discriminări religioase! În funtea bisericii noastre este Ianus sau un creștin?!

Nu mai continui, înțelegeți ce vreau să spun.

Asta este o mare lovitură pentru oamenii cuminți, care am căutat numai să ținem aproape, să creăm un climat de cunoaștere între noi, de respect sincer, neprefăcut. Românii au acceptat starea se urgență, s-au supus restricțiilor, dar în tmp ce milioane de oameni stau cu mâinile legate, prețurile cresc inadmisibil! Ne e produs să nu se fi scumpit! Cei care au în depozoite aceste alimente, nu sunt și ei români, nu sunt și ei părtași la solidaritate? Cum își permit o asemenea exploatare pe față!? Situația se agravează, iar ei scumpesc! Nu e normal să ieftnească în condițiile când țara a primit ajutor de la UE 3, 3 miliarde euro, și în condițiile când oamenii sunt în șomaj? E un șomaj cumplit și ei scumpesc! Acest lucru nu este văzut de autorități? Ce face dl. Orban? Să lase politica și să vadă viața! Să meargă în magazine.

E un jaf de nedescris! Satana a intrat în negustori. Și „analiștii politici” stau cu burta descheiată și „talk about”! Unde ne sunt „profesioniștii”?! Nu e timpul să dea și ei un pas înapoi, să tacă, să mai mediteze la prostiile pe care le debitează de ani de zile, indiferent că e virus sau nu?! Sunt co-părtași la acestă mizerie vitotică. Unii se îmbogățesc peste noapte, mai mult decât în vremuri de corupție normală, ca să spun așa!

Urasc simulările de orice fel.

Dar cu pandemia, trăim în cea mai neagră simulare a vieții noastre.

Pe de o parte, oamenii curați, cinstiți, n-au voie să iasă din case, dar pentru interesele lor mizerabile, diriguitorii țării au dat drumul la sezonieri sa culeagă sparanghel! Și în ce condiții umilitoare, iar ieri s-a mai întâmplat o crima morala, pactul bisericii cu poliția, să lase lumea să meargă de Paști la biserici. De ce? Fiindcă prea sfințiile lor nu puteau pierde aceasta pomană! Aveau nevoie sa le umple prostimea Cutia Milei. Nu puteau să tacă, să stea în chilia lor, să nu sufoce iar lumea cu superstițiile, să nu-i mai îmbrobodească cu promisiunea că „salvarea vine numai de la Dumnezeu”! Dar până acum, de unde a venit? A venit de la ei? În aceste momente, cred că preoții trebuiau să învețe să reintre în altar și să se roage. Să mai lase afacerile și să mai citească din Cartea Sfântă. Să se roage pentru iertarea păcatelor lor și pentru acest popor mereu mințit și derutat.

Pandemia trebuia să pună capăt simulărilor, dar văd că le-a întețit. Însemană că e bolnavă rău țara, fiindcă peștele de la cap se-mpute. De Paști România moare, nu învie! Condcătorul bisericii trebuia să fie un sfânt în aceste momente, nu un deschizător de drumuri spre profit ieftin, spre un populism lamentabil!

Eram bucuros că puteam să-mi comunic gândurile de veghe cititorilor mei și să primesc răspunsul lor. Fiecare trebuie să-și urmeze rostul pentru care este pregătit și chemat. Dar oameni fără pregătire și morală o fac acum pe dreptacii pământului!

N-au bunul simț să se retragă, să stea cu adevărat acasă, așa cum spun măsurile! Nici nu vreau să-mi închipui cum umblă Satana sub patrafirul Prea Fericitului să se spovedească.

Da, e timpul ca Sarana să se spovedească!

Dacă astfel de blestemății imorale se întâmplă, ce să ne mai mirăm de simularea audiențelor și celealte?! Să bați toba guvernamentală că vrei să faci punți și, când ți se oferă șansa, să blochezi comnuicarea. De ce? Fiindcă nimic real nu se petrece aici, doar vorbe, doar promisiuni, planuri pe hârtie, doar simulări de fapte, nimic adevărat, fiindcă e vorba despre prefăcătorie. Simulăm că suntem europeni, simulăm că suntem în rând cu lumea, simulăm că vrem binele poporului, dar în realitate nu suntem decât niște obraznici, niște incompetenți, care ne dăm urmașii Romei! E o rușine clasa politică pe care o avem! Ca și politica pe care o face BOR!

Virusul trece, fiindcă este o boală naturală, și natura știe să vindece răul, dar clasa noastră politică e un virus care nu se vindecă, fiindcă a atins conștiința, cum am mai spus, adică i-a luat locul. Nu a fost greu mai ales în cazul celor fără de conștiință. Acest virus s-a instalat în conștiințe și nu mai poate fi eliminat. Cu nici un fel de stimul! Trăim simularea simulării. Ca în pactul cu Satana. Să-l chemăm pe Faust sau pe Ivan Turbincă, să-i vină de hac, să putem să decretăm moartea simulării!

Grid Modorcea

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentObrăznicia simulării
Articolul următorVirusul iubirii