EXCLUSIV! Dan Voiculescu a dat târcoale pe la Nana încă din 2008!

0
633

Poveste cu terenuri       

Fostul prefect de Călăraşi, Şerban Jenel, omul de casă al familiei Voiculescu, se ocupă, mai nou, de vânzarea de terenuri agricole. În fapt, fostul prefect se grăbeşte să vândă pe nimic terenurile luate cu japca pe vremea când tăia şi spânzura în Călăraşi, de frica procurorilor de la DNA.

ALL

Înainte de a ajunge în prezent agent imobiliar, în anul 2000 Jenel a fost uns în funcţia de secretar general al Prefecturii Călăraşi de către Doru Ioan Taracilă, alt personaj celebru, la intervenţia lui Dan Voiculescu. La acea dată Şerban Jenel era preşedinte al organizaţiei P.U.R (devenit Partidul Conservator) Călăraşi. Beneficiind de sprijinul mogulului Dan Voiculescu, Şerban Jenel îşi vede în 2005 visul cu ochii şi îl moşteneşte pe Tărăcilă, ajungând prefect. Omul îşi trece pe persoană fizică aproximativ 200 ha. de teren agricol în zona IAS Drumu Subţire, cumpărată, se spune, prin subvenţii agricole de Iosif Armaş şi Doru Ioan Tărăcilă. În declaraţia de avere semnată în data de 15 mai 2009 de către directorul general al Prefecturii Călăraşi, numitul Jenel declară alte 198 de hectare de teren agricol în zona Ştefan Vodă, obţinute, zice el, în perioada 2001-2009.

Acelaşi Şerban Jenel pare însă a fi cheia în cazul Nana, unde fostul preşedinte Traian Băsescu şi fiica cea mare a acestuia au ajuns ţinte pentru…Antena 3, măciuca mogulului Dan Voiculescu. Mai exact, conform surselor noastre, autorităţile din oraşul Fundulea au primit în anul 2007 o propunere foarte interesantă de la prefectul Şerban Jenel.Acesta dorea ca reprezentanţii celor două instituţii (Primăria Fundulea şi Prefectura Călăraşi) să facă demersurile necesare pentru trecerea a 2.000 ha. de teren agricol de cea mai bună calitate de la Institutul Fundulea în domeniul privat al oraşului Fundulea. Neoficial, prefectul le cerea celor din Fundulea ca din acestea 1.000 ha. să îi revină. Din câte am aflat noi, cei de la Fundulea nu au acceptat târgul, dar Jenel şi-a văzut mai departe de plan, sarcină trasată probabil de la centru, de către domnul mare investitor (a se citi exploatator) în agricultură, Dan Voiculescu. Astfel, conform surselor noastre, Şerban Jenel, în vremea în care era prefect, şi-a luat o grămadă de alte terenuri prin intermediul unor interpuşi- funcţionari şi samsari de terenuri – din zonele Nana, Sohatu, Fundulea, Valea Argovei, Gurbăneşti şi alte localitati învecinate cu Institutul Fundulea. Printre acestea, şi o parte din terenul pentru care este crucificat acum Băsescu. Gurile rele spun că noii „împroprietăriţi” cu terenuri, intermediarii lui Jenel, practic deţinătorii din acte, au refuzat să îi mai remită prefectului Şerban Jenel cele 1.000 ha. solicitate de către acesta şi ca el s-ar fi ales doar cu 300 ha., în momentul în care Jenel a început în 2009 să dea cu subsemnatul la DNA. Acum Şerban Jenel se grăbeşte să vândă la preţ de dumping toate terenurile, înainte să joace table cu Mazăre sau Vanghelie.

Voiculescu, arendaşul nr.1 în Călăraşi

Dovada premeditării jafului cu terenuri agricole din judeţul Călăraşi pus la cale de patronul GRIVCO şi al trustului media INTACT, profesorul de ciordeală Dan Voiculescu este devoalată într-o anchetă a Centrului de Investigaţii Media datată 15iulie 2014.

Cităm: „În 15 octombrie 2008, prefectul de Călăraşi, conservatorul Jenel Şerban, demisiona din funcţie pentru a candida în alegerile parlamentare pentru un post de deputat… În calitate de prefect, ca şef al Comisiei judeţene de fond funciar, el a semnat titlurile de proprietate pentru terenurile retrocedate Academiei Române în judeţul Călăraşi. O parte dintre acestea au ajuns, în baza unui protocol încheiat în 2006 între Academia Română şi Grivco S.A., în arendă la holdingul familiei Voiculescu…Jenel Şerban a devenit apoi, în 2009, director în cadrul Grivco SA… Jenel Şerban este astăzi director al OJPDRP Călăraşi, poziţie în care gestionează proiectele europene din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Unul dintre beneficiarii acestor fonduri este chiar Agro Seed Muntenia, fostul Grivco Agro, cea care exploata, şi o face şi astăzi, 2.000 de hectare de teren în judeţul Călăraşi, la Perişoru (în arendă de la Academia Română, nota red.) şi care, potrivit directorului AgroSeed Muntenia Ion Mihai, a accesat un milion de euro din bani europeni pentru investiţii în instalaţia de irigat de la Perişoru.

Jenel Şerban şi Ion Mihai au fost asociaţi într-o firmă, Art Media SRL, care astăzi este deţinută de Ion Mihai şi soţia acestuia, Liliana Mihai. Ion Mihai, actualul director al AgroSeed Muntenia, fost Grivco Agro, este fratele lui Lazăr Mihai, CEO al Grivco SA şi reprezentantul holdingului familiei Voiculescu în majoritatea firmelor din grup. În anii trecuţi, firma AgroSeed Muntenia, fostă Grivco Agro, a încheiat, conform declaraţiei lui Ion Mihai, mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă în care Jenel Şerban este acţionar, AgroCristi SRL Călăraşi”. De toată jeneala, parol!

de Gusti Constantin

Vezi aici declaratia de avere a lui Serban Jenel

Vezi aici CV-ul lui Serban Jenel

 

 

 

loading...