Drob de miel – un preparat culinar traditional romanesc

0
721

Ingrediente

–  organe de miel cu plamani, inima, ficat, rinichi si splina
– 3-4 legaturi de ceapa si usturoi verde
– 2-3 cepe uscate
– 2 legaturi de marar proaspat
– 2 legaturi de patrunjel proaspat
– 11 oua
-50 ml ulei
– sare dupa gust
– piper boabe si piper macinat dupa gust
– 1 frunza de dafin

Organele se curata cu atentie, se indeparteaza pielitele si se spala bine in apa rece. Pentru o mai buna spalare, se lasa aproximativ 10 minute in apa rece cu putin otet. Atentie, inima se curata de cheaguri de sange! Apoi se taie in bucati si se pune totul la fiert in prima apa intr-o cratita mare, alaturi de 1 ceapa intreaga, frunza de dafin si piperul boabe.
Dupa ce da in clocot, scoate organele si arunca apa. Organele se spala din nou si apoi se fierb, in apa proaspata.
Verifica inima pentru ca are timpul cel mai mare de firbere si asa poti sa iti dai seama cand amestecul este fiert.
Se lasa la racit, timp in care se toaca patrunjelul, mararul si ceapa. Apoi se calesc patrunjelul, mararul si ceapa uscata.
Organele se toaca la masina si se depoziteaza intrun bol mare. Apoi se firb 5 oua.
Amesteca organele cu patrunjelul, mararul si ceapa calita. Adaugati ceapa si usturoiul verde tocate marunt.
Adauga 6 oua crute batute bine anterior si amestecati pana compozitia devine uniforma.  Potriveste cu sare si piper.
Pregateste-ti o tava de cozonac cu hartie de copt si pune jumatate din amestecul de drob in tava, peste care aranjeaza ouale fierte.
Se agauga si restul de amestec si se preseaza. Se coace in cuptorul incins la aproximativ 180 grade Celsius, timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste.
Se poate incerca cu o scobitoare si se lasa la racit.

loading...