Dor de Corneliu Vadim Tudor

0
1759

Acum 68 de ani într-o casă modesta din Cartierul Rahova-Bucureşti, se năștea Corneliu Tudor, fiul unor oameni modesti, Ilie și Eugenia Tudor. Corneliu Vadim Tudor a decedat in data de 14 septembrie 2015.
A urmat cursurile Colegiului Național „Sfântul Sava” din București, pe care le-a absolvit în 1967. În 1971 a obținut licența la Facultatea de Filosofie a Universității din București, cu o teză despre sociologia religiei. Între 1978-1979 a beneficiat de bursa premiului internațional Herder, care fusese acordată magistrului său, scriitorul Eugen Barbu, și a făcut studii de istorie la Viena.
Corneliu Vadim Tudor este fondatorul Partidului România Mare și al publicațiilor afiliate, România Mare și Tricolorul. A fost poet, publicit si om politic.
A fost senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008, iar între anii 2009 – 2014 a fost Europarlamentar.

A candidat de patru ori  la Președinția României.
Corneliu Vadim Tudor a publicat 38 de cărți, din care volume de poezie și publicistică, unele editate și în franceză, engleză și arabă, și a scris piese de teatru. A scris împreună cu Sergiu Nicolaescu scenariului filmului Triunghiul Morții, regizat de Nicolaescu.
Corneliu Vadim Tudor a fost, este și rămâne în istoria României ca un OM de mare valoare artistică și politică.
Nu te vom uita niciodată, d-le președinte Corneliu Vadim Tudor.

GEORGICA BRINZILA

loading...