Companiile Municipale ale doamnei Firea „îngropate” de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă.

0
1986

„Ieri, 13.02.2018, Curtea de Apel București în dosarul nr. 8570/2/2018, s-a pronunțat în sensul că a respins cererea de revizuire a deciziei de anulare a hotărârilor de consiliu prin care s-au înființat Companiile Municipale.

Astfel, orice speranță în legătură cu aceste hotărâri de consiliu, a fost “îngropată” definitiv.

Eu am spus acest lucru și am cerut tuturor să nu își facă vreo speranță în căile de atac extraordinare. Aceste căi de atac, pot fi promovate doar în situații expres și limitativ prevăzute de lege. Din punctul meu de vedere, lucrurile erau “tranșate” din momentul pronunțării deciziei din recurs. Calea de atac a revizuirii a fost doar un “moft” al celor ce refuză să accepte realitatea.

Prin urmare, solicit Primarului General să se delimiteze de orice comentariu legat de Decizia Curții de Apel București. O hotărâre judecătorească se bucură de prezumția absolută de legalitate, prin urmare, trebuie respectată în totalitate. Astfel, solicit public demararea imediată a procedurilor de desființare a tuturor companiilor înființate nelegal. În același timp, solicit începerea de consultări cu toate grupurile politice din Consiliul General, în vederea identificării soluțiilor legale și viabile de preluare a RADET și înființarea altei societăți, cu respectarea dispozițiilor legale.

Trebuie să fim conștienți, că toți suntem responsabili de ceea ce se întamplă în București și trebuie să acceptăm că avem nevoie de un consens politic general, pentru rezolvarea problemelor de criză ale orașului. Nu trebuie să apară o singură persoană ca “salvator” al Bucureștiului. Toți suntem obligați să ne asumăm responsabilitatea pentru bunăstarea oamenilor care ne-au desemnat să administrăm orașul în care trăim.” susține Orlando Culea, Consilier în cadrul CGMB.

 

 

loading...